«Με την τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να δουλεύουμε μόνο 3 ή 4 ημέρες την εβδομάδα;» -Ο Μπιλ Γκέιτς απαντά - iefimerida.gr

«Με την τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να δουλεύουμε μόνο 3 ή 4 ημέρες την εβδομάδα;» -Ο Μπιλ Γκέιτς απαντά

Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς
Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς / Φωτογραφία: Instagram/billgates
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη πιθανότατα θα αντικαταστήσει γιατρούς, δασκάλους και άλλους μέσα στη δεκαετία, σύμφωνα με τον Μπιλ Γκέιτς, σημειώνοντας πως ο κόσμος θα εργάζεται ίσως μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα.

Μοιραζόμενος το όραμά του για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπομπή «The Tonight Show Starring Jimmy Fallon» τον περασμένο μήνα, ο Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft -από τους διασημότερους επιχειρηματίες και φιλάνθρωπους στον κόσμο-, δήλωσε ότι σύντομα οι άνθρωποι δεν θα χρειάζονται για «τα περισσότερα πράγματα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπιλ Γκέιτς: Στην επόμενη δεκαετία θα υπάρχουν σπουδαίες ιατρικές συμβουλές, σπουδαία διδασκαλία

Κατά την εμφάνισή του στην εκπομπή για την προώθηση των απομνημονευμάτων του με τίτλο «Source Code», ο παρουσιαστής Τζίμι Φάλον ζήτησε από τον 69χρονο Γκέιτς να μιλήσει για το καυτό θέμα της τεχνητής νοημοσύνης, εξηγώντας τα υπέρ και τα κατά με «απλά λόγια».

«Στην εποχή την οποία ζούμε, φτάσαμε στο σημείο όπου η πληροφορική, ενώ ήταν ακριβή, ουσιαστικά έχει γίνει δωρεάν. Με την τεχνητή νοημοσύνη, κατά την επόμενη δεκαετία, θα έχουμε σπουδαίες ιατρικές συμβουλές, σπουδαία διδασκαλία, και αυτό θα γίνει δωρεάν», δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς.

«Είναι κάπως βαθυστόχαστο» συνέχισε ο δισεκατομμυριούχος της τεχνολογίας, «επειδή λύνει όλα αυτά τα συγκεκριμένα προβλήματα, όπως το ότι δεν έχουμε αρκετούς γιατρούς ή επαγγελματίες ψυχικής υγείας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα πρέπει να δουλεύουμε μόνο 2 ή 3 μέρες την εβδομάδα;»

Όπως εξήγησε, αυτή η λεγόμενη εισροή νοημοσύνης «φέρνει μαζί της και πολλές αλλαγές», δημιουργώντας ερωτήματα, όπως: «Πώς θα είναι οι δουλειές;» και «Θα πρέπει να δουλεύουμε μόνο 2 ή 3 μέρες την εβδομάδα;».

«Μου αρέσει λοιπόν ο τρόπος με τον οποίο θα οδηγήσει την καινοτομία προς τα εμπρός, αλλά νομίζω ότι είναι λίγο άγνωστο» πρόσθεσε ο Μπιλ Γκέιτς, πριν θέσει ένα ερώτημα που πολλοί έχουν θέσει σχετικά με τον μελλοντικό ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης: «Θα μπορέσουμε να τη διαμορφώσουμε;». «Και έτσι, δικαιολογημένα, ο κόσμος λέει: ''Ουάου, αυτό είναι λίγο τρομακτικό''. Είναι εντελώς νέα περιοχή» πρόσθεσε.

Ο Μπιλ Γκέιτς τονίζει πως για τα περισσότερα πράγματα δεν θα χρειαζόμαστε τους ανθρώπους
Ο Μπιλ Γκέιτς τονίζει πως για τα περισσότερα πράγματα δεν θα χρειαζόμαστε τους ανθρώπους
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε τους ανθρώπους;»

Μαζί με την αύξηση της τεχνητής νοημοσύνης σε όλα τα επαγγέλματα, ο συνιδρυτής της Microsoft οραματίζεται επίσης έναν μειωμένο ρόλο για τον άνθρωπο, όπως δήλωσε στην εκπομπή.

«Θα εξακολουθούμε να χρειαζόμαστε τους ανθρώπους;» ρώτησε ο Φάλον, με τον Γκέιτς να απαντά: «Όχι για τα περισσότερα πράγματα». Αλλά, τελικά, «εμείς θα αποφασίσουμε» ποιος θα είναι ο ρόλος των ανθρώπων, είπε.

«Ξέρετε, όπως το μπέιζμπολ. Δεν θα θέλουμε να βλέπουμε τους υπολογιστές να παίζουν μπέιζμπολ» είπε ο Μπιλ Γκέιτς. «Θα υπάρξουν, δηλαδή, κάποια πράγματα που θα κρατήσουμε για τον εαυτό μας, αλλά όσον αφορά την κατασκευή πραγμάτων και την κίνηση πραγμάτων και την καλλιέργεια τροφής, με την πάροδο του χρόνου, αυτά θα είναι βασικά λυμένα προβλήματα».

Σε άλλη του συνέντευξη, ο Μπιλ Γκέιτς είχε δηλώσει πως τρία επαγγέλματα θα επιβιώσουν στην εποχή της AI και δεν είναι άλλα από τον τομέα των βιοεπιστημών υγείας, των εναλλακτικών πηγών ενέργειας και της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι τον κρατάει αισιόδοξο

Σε άλλο σημείο της εμφάνισής του στο Tonight Show, ο Φάλον ρώτησε τον δισεκατομμυριούχο τι τον κρατάει αισιόδοξο, «και τι θα μπορούσατε να πείτε σε όλους για να παραμείνουν αισιόδοξοι για το μέλλον;».

Η απάντηση του Μπιλ Γκέιτς; «Η δυνατότητα βελτίωσης της υγείας, από τη νόσο Αλτσχάιμερ έως την πολιομυελίτιδα, καθώς και η δυνατότητα καινοτομίας που μπορεί να βελτιώσει το παγκόσμιο κλίμα. Υπάρχουν πολλά σπουδαία πράγματα που έρχονται. Οπότε, είμαι λίγο πιο αισιόδοξος γι’ αυτό από τους ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν αυτόν τον αγωγό καινοτομίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ