Συμβαίνει και σε δισεκατομμυριούχους, ακόμη και εάν πρόκειται για τον ζάπλουτο Μπιλ Γκέιτς: Η ιδέα ότι θα γίνει παππούς ξύπνησε συναισθήματα μέσα του.
«Άρχισα να κοιτάζω τον κόσμο μέσα από έναν νέο φακό πρόσφατα, όταν η μεγαλύτερη κόρη μου μού ανακοίνωσε τα απίστευτα νέα ότι θα γίνω παππούς τον επόμενο χρόνο» έγραψε ο Γκέιτς σε μια ανάρτησή του, στο προσωπικό του blog, Gates Notes.
«Το να πληκτρολογείς απλώς αυτή τη φράση, ''θα γίνω παππούς του χρόνου'', με κάνει συναισθηματικό», έγραψε ο 67χρονος δισεκατομμυριούχος φιλάνθρωπος, ο οποίος κέρδισε την περιουσία του από την ίδρυση της Microsoft στη δεκαετία του 1970.
Οπως έγραψε το CNBC, ο Γκέιτς προχώρησε ακόμη περισσότερο: «Αυτή η σκέψη δίνει μια νέα διάσταση στη δουλειά μου. Όταν σκέφτομαι τον κόσμο στον οποίο θα γεννηθεί το εγγόνι μου, εμπνέομαι περισσότερο από ποτέ να βοηθήσω τα παιδιά και τα εγγόνια όλων να έχουν την ευκαιρία να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν».
Ο Γκέιτς συνοψίζει το έργο της ομώνυμης φιλανθρωπικής του οργάνωσης, του Ιδρύματος Γκέιτς, για τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες παγκόσμιας φτώχειας, για τη βελτίωση της εκπαίδευσης, της ετοιμότητας για πανδημίες και της καταπολέμησης της πολιομυελίτιδας και του AIDS.
Ο Γκέιτς μιλά επίσης για το έργο που κάνει για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, μέσω του Ιδρύματος Γκέιτς, υποστηρίζοντας εταιρείες για το κλίμα σε πρώιμο στάδιο με την επενδυτική του εταιρεία, Breakthrough Energy Ventures.
«Η απάντηση των σημερινών ηγετών στην κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει τις μελλοντικές γενιές» τονίζει ο Μπιλ Γκέιτς, που δεν μένει σε διαπιστώσεις, αλλά προτείνει και λύσεις...
«Μπορώ να συνοψίσω τη λύση για την κλιματική αλλαγή σε δύο προτάσεις: Πρέπει να εξαλείψουμε τις παγκόσμιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες προκαλούν ήδη περισσότερα δεινά και αν δεν φτάσουμε σε καθαρές μηδενικές εκπομπές, τα εγγόνια μας θα μεγαλώσουν σε έναν κόσμο που είναι δραματικά χειρότερος. Το να φτάσουμε στο μηδέν θα είναι το πιο δύσκολο πράγμα που έχουν κάνει ποτέ οι άνθρωποι» γράφει ο Γκέιτς, για να προσθέσει: «Πρέπει να φέρουμε επανάσταση σε ολόκληρη τη φυσική οικονομία -πώς φτιάχνουμε πράγματα, κινούμαστε, παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια, καλλιεργούμε φαγητό και μένουμε ζεστοί και δροσεροί- σε λιγότερο από τρεις δεκαετίες».
Σημειώνει επίσης ότι «οι φτωχότεροι υποφέρουν περισσότερο από την κλιματική αλλαγή, αλλά οι επιχειρήσεις δεν έχουν φυσικό κίνητρο να κατασκευάσουν εργαλεία που τους βοηθούν».