Την ομιλία του σε συνέδριο των συντηρητικών (CPAC) ακύρωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συσπείρωσης, Ζορντάν Μπαρντελά.
Ο Μπαρντελά έλαβε αυτή την απόφαση μετά από «μια χειρονομία που αφορούσε τη ναζιστική ιδεολογία» από έναν από τους ομιλητές.
Σύμφωνα με την Le Figaro, ο Στιβ Μπάνον, πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, άπλωσε φαινομενικά το χέρι του κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο, που αναμένεται να συμμετάσχουν επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Έλον Μασκ. Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ δέχθηκε «πυρά» όταν έκανε παρόμοια χειρονομία κατά τον χαιρετισμό στην ορκωμοσία Τραμπ.
Μπαρντελά: Όταν δεν ήμουν παρών, ένας εκ των ομιλητών έκανε χειρονομία που παρέπεμπε στη ναζιστική ιδεολογία
«Στο βήμα χθες, όταν δεν ήμουν παρών στην αίθουσα, ένας από τους ομιλητές έκανε προκλητικά μια χειρονομία που παρέπεμπε στη ναζιστική ιδεολογία», ανέφερε ο Μπαρντελά προσθέτοντας ότι έλαβε «την άμεση απόφαση να ακυρώσει (την ομιλία του) που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα στην εκδήλωση».
Ο επικεφαλής του RN επρόκειτο να μιλήσει «για τους δεσμούς μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας και για την πρόσφατη εκλογική δυναμική των πατριωτικών κομμάτων στην Ευρώπη», στο πλαίσιο του Συνεδρίου Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC), όπως ανέφερε ανακοίνωση.