Σε αντίθεση με την πρεμιέρα του Μουντιάλ, αυτή τη φορά οι παίκτες του Ιράν τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο της χώρας κατά την ανάκρουσή του. Όχι όμως και ο κόσμος στις κερκίδες, ο οποίος αποδοκίμασε έντονα, στο μεγαλύτερο μέρος του.
Ωστόσο, στην τηλεόραση του Ιράν φρόντισαν να δείξουν πλάνα στους τηλεοπτικούς δέκτες, μόνο από φιλοκυβερνητικούς οπαδούς που τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο.
Στα γήπεδα του Κατάρ οι παίκτες του Ιράν σε ένδειξη διαμαρτυρίας δεν τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, με αφορμή την αντιμετώπιση που έχουν οι γυναίκες στη χώρα.
Σήμερα, δεν έλειψαν τα παρατράγουδα καθώς πέρα από τις αποδοκιμασίες στον εθνικό ύμνο της πατρίδας τους, υπήρξαν καταγγελίες ότι οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν στους Ιρανούς φιλάθλους να μεταφέρουν σύμβολα υποστήριξης προς τους διαδηλωτές, μέσα στο γήπεδο.
Ο ένας μάλιστα από αυτούς ανέφερε ότι συνελήφθη, ενώ ένας άλλος είπε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας τον έβαλαν να βγάλει ένα μπλουζάκι που έγραφε «Γυναίκες, Ζωή, Ελευθερία», ένα σύνθημα των διαδηλώσεων.
Στο στάδιο, Ahmad Bin Ali Stadium της Αλ Ραγιάν, μια γυναίκα κρατούσε ψηλά μια ποδοσφαιρική φανέλα με το «Mahsa Amini (Μάσα Αμινί)– 22» τυπωμένο στην πλάτη και κόκκινα δάκρυα ζωγραφισμένα κάτω από τα μάτια της, σε ανάμνηση μιας 22χρονης από το Ιράν, η οποία πέθανε στις 16 Σεπτεμβρίου, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθικής, που την κατηγόρησε ότι παραβίασε τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα που απαιτεί από τις γυναίκες να φορούν το πέπλο δημόσια. Ο δε θάνατός της πυροδότησε τις διαδηλώσεις, πριν από περισσότερους από δύο μήνες.
Πανηγυρίζει ο πρόεδρος Ραΐσι, «έκρυψε» τις αποδοκιμασίες η τηλεόραση στο Ιράν
Ο Ιρανός Πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι που έχει καταδικάσει τις διαδηλώσεις ως ταραχές που υποκινούνται από τους εχθρούς του Ιράν, δεν σχολίασε τις αποδοκιμασίες και επαίνεσε την εθνική ομάδα που «έφερε τη γλύκα της νίκης στον λαό της χώρας μας».
Σε αντίθεση με τη Δευτέρα, όταν η ιρανική κρατική τηλεόραση διέκοψε τη μετάδοση ενώ έπαιζε ο ύμνος, τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι παίκτες τραγούδησαν σήμερα και έδειξαν πλάνα με φιλοκυβερνητικούς οπαδούς στο γήπεδο.
Η κρατική τηλεόραση έδειξε ανθρώπους να πανηγυρίζουν σε δρόμους πολλών πόλεων σε όλο το Ιράν, όχι όμως και τις αποδοκιμασίες στο γήπεδο.