To γαλλικό Mirazur, το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου -Σκαρφαλωμένο σε λόφο με τη Μεσόγειο στο «πιάτο» [εικόνες] - iefimerida.gr

To γαλλικό Mirazur, το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου -Σκαρφαλωμένο σε λόφο με τη Μεσόγειο στο «πιάτο» [εικόνες]

Το εστιατόριο Mirazur
Mirazur / Φωτογραφία: Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Mirazur, το γαλλικό εστιατόριο του Ιταλοαργεντινού σεφ Μάουρο Κολαγκρέκο στο Μεντόν της Κυανής Ακτής ανακηρύχθηκε καλύτερο εστιατόριο του κόσμου, στην τελετή για την παρουσίαση της λίστας των «50 Καλύτερων» που βασίζεται σε δημοσκόπηση μεταξύ διεθνών σεφ, ιδιοκτητών, καλοφαγάδων και κριτικών απ' όλον τον κόσμο.

Το Mirazur, με τη φρέσκια, εποχιακή κουζίνα του, είναι το πρώτο γαλλικό εστιατόριο που κατακτά αυτόν τον τίτλο από το 2002. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Noma της Κοπεγχάγης, τρίτο κατατάχθηκε το Asador Etxebarri, στη Χώρα των Βάσκων και τέταρτο το Gaggan στην Μπανγκόκ. Να σημειωθεί ότι ο Μάουρο Κολαγκρέκο είναι επίσης ο μοναδικός αλλοδαπός σεφ που έχει τιμηθεί τρία αστέρια από τον γαλλικό οδηγό Michelin.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην τελετή, που έγινε στη Σιγκαπούρη, ο 42χρονος σεφ συνοδευόταν από τη Βραζιλιάνα σύζυγό του Τζούλια και την ομάδα του Mirazur. Ανέβηκε στη σκηνή κρατώντας ένα τεράστιο πανό όπου εικονίζονταν τέσσερις σημαίες: της Αργεντινής, της Βραζιλίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας. «Αυτό το λάβαρο αντιπροσωπεύει το Mirazur και έναν νέο τρόπο μαγειρικής στη Γαλλία», εξήγησε. Τιμά, όπως είπε, τη Γαλλία γιατί του επέτρεψε «να εκφραστεί» μέσα από την κουζίνα, την Αργεντινή για «τις παιδικές αναμνήσεις του», τη Βραζιλία γιατί του πρόσφερε «τον έρωτα της ζωής του» και την Ιταλία, απ' όπου προέρχονται οι μισοί συνεργάτες του. «Ευχαριστώ την ομάδα μου. Το αξίζετε. Ευχαριστώ τους φίλους που μας στήριξαν αυτά τα 13 χρόνια», τόνισε.

Το χειμώνα, σε άλλη τελετή, αυτή των Παγκόσμιων βραβείων Εστιατορίων, το Wolfgat, ένα παραλιακό εστιατόριο με μόλις 20 τραπέζια στη Νότια Αφρική είχε κατακτήσει την κορυφή της λίστας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί να επισκεφτείτε το Mirazur

Σκαρφαλωμένο σε πλαγιά ενός λόφου, το Mirazur προσφέρει πανοραμική θέα στη Μεσόγειο θάλασσα, σε έναν όρμο γεμάτο καταπράσινα δέντρα, μια ανάσα μακριά από τα ιταλικά σύνορα. Ο σεφ Μάουρο Κολαγκρέκο καλλιεργεί ένα μεγάλο μέρος των προϊόντων του εστιατορίου σε αγρόκτημα, ενώ άλλα προμηθεύονται από την κοντινή αγορά Ventimiglia. Η εποχικότητα καθοδηγεί τα μενού, τα οποία είναι πλούσια σε λαχανικά και θαλασσινά.

Ενα από τα πιάτα του Mirazur

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σαλάτα φασολιών με κεράσια και φιστίκια…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ