Μεξικό: Ο δισεκατομμυριούχος Σλιμ επέκρινε την απειλή του Τραμπ για την επιβολή δασμών - iefimerida.gr

Μεξικό: Ο δισεκατομμυριούχος Σλιμ επέκρινε την απειλή του Τραμπ για την επιβολή δασμών

Ο Μεξικανός δισεκατομμυριούχος Κάρλος Σλιμ
Ο Μεξικανός δισεκατομμυριούχος Κάρλος Σλιμ / Φωτογραφία AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μεξικανός δισεκατομμυριούχος Κάρλος Σλιμ, επέκρινε την απειλή για την επιβολή δασμών 25% στις μεξικανικές εξαγωγές από πλευράς του Ντόναλντ Τραμπ.

Η απειλή είναι μέρος «διαπραγμάτευσης» που προκάλεσε πτώση των χρηματαγορών, έκρινε ο επικεφαλής επιχειρήσεων δραστηριοποιούμενων σε διάφορα πεδία -τηλεπικοινωνίες, ορυχεία και μεταλλεία, δημόσια έργα- κατά τη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί κάθε χρόνο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Δεν θα κέρδιζε τίποτα. Αν υποθέσουμε πως όλα όσα εισάγονται στις ΗΠΑ θα δασμολογούνται κατά 25%, ο πληθωρισμός θα εκραγεί» σχολίασε ο 85χρονος Σλιμ, η περιουσία του οποίου υπολογίζεται πως φθάνει τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια ενώ διαθέτει μια από τις 20 μεγαλύτερες περιουσίες στον κόσμο.

Απειλές Τραμπ για δασμούς σε Μεξικό και Καναδά

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε το Μεξικό και τον Καναδά πως θα προχωρήσει στην επιβολή δασμών 25% στα προϊόντα τους, παρά τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που έχουν υπογράψει οι τρεις χώρες.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος κατηγορεί τους δυο εταίρους της χώρας του πως αντιμετωπίζουν με υπερβολική χαλαρότητα τον αγώνα κατά της διακίνησης ναρκωτικών και κατά της παράτυπης μετανάστευσης προς τις ΗΠΑ.

Ο κ. Τραμπ ανέβαλε για έναν μήνα την υλοποίηση της απειλής του, ενώ η πρόεδρος του Μεξικού, η Κλαούδια Σέινμπαουμ, ανακοίνωσε την ανάπτυξη επιπλέον 10.000 μελών της Εθνικής Φρουράς κατά μήκος των συνόρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σλιμ: Δεν νομίζω πως ο Τραμπ θα αλλάξει άποψη σε 30 ημέρες

«Δεν νομίζω πως ο πρόεδρος (των ΗΠΑ Τραμπ) θα αλλάξει άποψη σε 30 ημέρες», είπε ο Κάρλος Σλιμ, προσθέτοντας πως οι δυο πρόεδροι εφαρμόζουν «τη συμφωνία που έκλεισαν τηλεφωνικά».

Ο Μεξικανός επιχειρηματίας σημείωσε ακόμη πως «βρίσκω λιγάκι παράλογο το ότι (...) οι ΗΠΑ δεν έχουν αναπτύξει στρατιωτικούς ώστε να μην εισέρχονται ναρκωτικά».

«Θα έπρεπε να γίνεται διπλός έλεγχος, εδώ για μη φεύγουν και εκεί για να μην μπαίνουν», εξήγησε ο ίδιος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες Δευτέρα εκτελεστικά διατάγματα που προβλέπουν την επιβολή τελωνειακών δασμών 25% στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που εισάγονται στις ΗΠΑ. Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε πως το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή περί τα μέσα του Μαρτίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μεξικό ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δασμοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ