Μελόνι: «Άτοπη» η πρόσκληση του Μακρόν στον Ζελένσκι -Γιατί εκνευρίστηκε η Ιταλίδα πρωθυπουργός - iefimerida.gr

Μελόνι: «Άτοπη» η πρόσκληση του Μακρόν στον Ζελένσκι -Γιατί εκνευρίστηκε η Ιταλίδα πρωθυπουργός

Τζόρτζια Μελόνι
Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι / Φωτογραφία αρχείου: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι χαρακτήρισε σήμερα «άτοπη» την πρόσκληση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μεταβεί χθες Τετάρτη στο Παρίσι.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ταξίδι που πραγματοποίησαν στην Ουάσινγκτον στις αρχές της εβδομάδας ο Γάλλος και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, η Μελόνι είπε κατά την άφιξή της στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες: «η χθεσινή πρόσκληση στον Ζελένσκι μου φάνηκε άτοπη γιατί πιστεύω πως η ισχύς μας σε αυτή την ιστορία είναι η ενότητα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αντιλαμβάνομαι τα θέματα εσωτερικής πολιτικής, το γεγονός ότι δίνεται προτεραιότητα στην εσωτερική κοινή γνώμη της κάθε χώρας, αλλά υπάρχουν φορές που αυτή η προτεραιότητα κινδυνεύει να μην ευνοεί τον σκοπό και μου φαίνεται πως αυτή ήταν η περίπτωση» με τη χθεσινή επίσκεψη στο Παρίσι του κ. Ζελένσκι, ο οποίος συναντήθηκε στο Ελιζέ και με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Γιατί δυσαρεστήθηκε η Μελόνι σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, η Μελόνι δυσαρεστήθηκε επειδή δεν προσκλήθηκε η ίδια σε αυτό το δείπνο χθες βράδυ με τον Μακρόν και τον Σολτς.

Ο Γάλλος πρόεδρος και η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης έχουν μάλλον τεταμένες σχέσεις, κυρίως για το μεταναστευτικό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απάντηση Μακρόν στη Μελόνι

Απαντώντας σε ερώτηση για τις δηλώσεις αυτές της Μελόνι, ο Μακρόν απάντησε: «δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο».

«Ήθελα να τον υποδεχθώ, τον πρόεδρο Ζελένσκι, μαζί με τον καγκελάριο Σολτς, πιστεύω πως είμαστε στον ρόλο μας (...) Πιστεύω πως εξαρτάται επίσης από τον πρόεδρο Ζελένσκι να εκτιμήσει τα σχήματα [συναντήσεων] που επιλέγει», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε συλλογικά αποτελεσματικοί, και να έχουμε μια στρατηγική που επιτρέπει να επανέλθουμε σε μια βιώσιμη ειρήνη, δηλ. ειρήνη που σέβεται την Ουκρανία στα δικαιώματα και στα σύνορά της, ειρήνη που σέβεται τη δικαιοσύνη δεδομένων των εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί, ειρήνη που επιτρέπει να οικοδομηθεί ένα πλαίσιο βιώσιμης ασφάλειας για την Ευρώπη μας», κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ