Ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν πιο πειστικός έναντι της ακροδεξιάς αντιπάλου του, Μαρίν Λεπέν, σε μια «νίκη χωρίς νοκ άουτ», σύμφωνα με πολλά γαλλικά ΜΜΕ.
Η αριστερή Liberation θεωρεί ότι η εμφάνιση της Λεπέν δεν ήταν αρκετή για να πείσει τους αναποφάσιστους προβάλλοντας στο πρωτοσέλιδο μια φωτογραφία της με τη λεζάντα «Και πάλι δεν ήταν αρκετά καλή», ενώ κατηγορεί την ακροδεξιά υποψήφια ότι μίλησε κατά προσέγγιση σε πολλά θέματα σε μια «βρώμικη μάχη» με τον Μακρόν.
Για την Le Monde η χθεσινή τηλεμαχία «ήταν άλλη μια χαμένη συνάντηση για την Μαρίν Λεπέν, που καταπνίγηκε από έναν μαχητικό Εμανουέλ Μακρόν».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «μετά από μια εσφαλμένη εκκίνηση η ακροδεξιά υποψήφια δεν κατάφερε να ανακτήσει τον έλεγχο στη διάρκεια μιας σχεδόν τρίωρης συζήτησης».
Η δεξιά Le Figaro σχολιάζει στον πηχιαίο τίτλο της: «Προεδρικό ντιμπέιτ: Ο Μακρόν κυριαρχεί, η Λεπέν αντέχει το σοκ», απηχώντας τις απόψεις τηλεθεατών του δικτύου BFM και αναγνωστών της, καθώς και αρκετών αναλυτών, που θεωρούν ότι ο απερχόμενος Γάλλος πρόεδρος ήταν καλύτερος εκτιμώντας, πάντως, ότι και η εμφάνιση της επικεφαλής του «Εθνικού Συναγερμού» ήταν βελτιωμένη σε σχέση με το 2017, όταν η καταστροφική της εμφάνιση στην τηλεμαχία ήταν από τους βασικούς παράγοντας που συνέβαλαν στη συντριβή της λίγες μέρες αργότερα στις κάλπες.
Η ίδια εφημερίδα μιλά σε άλλο άρθρο για διάλογο «χωρίς νικητή με νοκ άουτ, αλλά με αβαντάζ για τον πρόεδρο», ενώ επιχειρώντας έναν απολογισμό της τηλεμαχίας άρθρο γνώμης της Le Figaro μιλά για μια «Γαλλία χωρίς όραμα».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η εφημερίδα Le Parisien αναφέρει ότι «ο Μακρόν ήταν στην επίθεση, η Λεπέν στην άμυνα», ειδικά στο θέμα των δεσμών της με τη Μόσχα, με αφορμή το οποίο της εξαπέλυσε μύδρους ο Μακρόν θυμίζοντας ότι η Λεπέν ζήτησε και πήρε δάνειο από ρωσική τράπεζα το 2015 για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας της και ακόμη δεν το έχει ξοφλήσει, καθιστώντας δύσκολο για τη γαλλική ακροδεξιά να αντιπαρατεθεί με τους «τραπεζίτες της» στο θέμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
«Πλεονέκτημα Μακρόν», βλέπει και η Sud-Ouest, ενώ πολλές εφημερίδες προτιμούν στα βασικά τους άρθρα να μιλούν για αντιπαράθεση προγραμμάτων: «Δύο Γαλλίες αντιμέτωπες», γράφει η Figaro εκτιμώντας ότι το ντιμπέιτ Μακρόν – Λεπέν ««ρίχνει φως στις νέες κοινωνιολογικές και γεωγραφικές διαφορές που διασπούν τη χώρα». Και η Corse-Matin επιλέγει επίσης να μιλήσει για «Δύο Γαλλίες» στο πρωτοσέλιδό της σημειώνοντας ότι Μακρόν και Λεπέν έχουν «δύο ασυμβίβαστα οράματα για τη χώρα».
Η La Voix du Nord αφιερώνει αρκετά άρθρα στα προγράμματα των δύο υποψηφίων αναφορικά με την αγοραστική δύναμη ή τις «αντιτιθέμενες» στρατηγικές τους αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως και η La Montagne. Τέλος πολλές γαλλικές εφημερίδες επέλεξαν να αναλύσουν τα σφοδρά πυρά που αντάλλαξαν οι δύο μονομάχοι: «Ο Εμανουέλ Μακρόν επιθετικός, η Μαρίν Λεπέν υπερασπίζεται τον εαυτό της», γράφει η La République du Center.