Το Λονδίνο συζητά με 20 χώρες για συνεργασία για την διαφύλαξη της ειρήνης στην Ουκρανία - iefimerida.gr

Το Λονδίνο συζητά με 20 χώρες για συνεργασία για την διαφύλαξη της ειρήνης στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βρετανική κυβέρνηση συζήτησε με «περίπου 20» χώρες, που «ενδιαφέρονται» να συμβάλλουν στη διατήρηση της ειρήνης στην Ουκρανία, στο πλαίσιο μιας πιθανής συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός με τη Ρωσία.

Οι συζητήσεις έγιναν την Τετάρτη, διευκρίνισε πηγή. Όπως είπε, πρόκειται κυρίως για ευρωπαϊκές χώρες και για μέλη της Κοινοπολιτείας.

Δεν δόθηκαν άλλες διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα συνέβαλαν οι χώρες αυτές στην ειρήνευση.

Σε αυτόν τον «συνασπισμό των προθύμων» αναφέρθηκε την Κυριακή ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ, στη σύνοδο κορυφής που διεξήχθη στο Λονδίνο με τη συμμετοχή 15 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Ο Στάρμερ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μίλησαν για την πιθανότητα αποστολής στρατού στην Ουκρανία, ωστόσο άλλοι ηγέτες εμφανίστηκαν πρόθυμοι να παράσχουν μόνο επιμελητειακή στήριξη.

Η Τουρκία, που διαθέτει τον δεύτερο σε μέγεθος στρατό στο ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμη να αναπτύξει δυνάμεις στην Ουκρανία «εφόσον χρειαστεί». Χθες, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Μίχαλ Μάρτιν απέκλεισε την πιθανότητα αποστολής στρατιωτών στο πλαίσιο μιας «δύναμης αποτροπής», αλλά δήλωσε ανοιχτός να συμμετάσχουν σε μια «ειρηνευτική» δύναμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ