Σεργκέι Λαβρόφ: Απαράδεκτη για τη Ρωσία η παρουσία στρατευμάτων κρατών-μελών του NATO στην Ουκρανία - iefimerida.gr

Σεργκέι Λαβρόφ: Απαράδεκτη για τη Ρωσία η παρουσία στρατευμάτων κρατών-μελών του NATO στην Ουκρανία

Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ρωσίας και ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία
Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ρωσίας και ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία / Φωτογραφία AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο υφυπουργός του Αλεξάντερ Γκρούσκα απέρριψαν το ενδεχόμενο ανάπτυξης στρατευμάτων δυτικών κρατών στο έδαφος της Ουκρανίας, που συζητείται στην Ευρώπη.

«Με οποιοδήποτε προσωπείο κι αν εμφανίζονταν, θα επρόκειτο για βήμα κλιμάκωσης, όχι αποκλιμάκωσης», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γκρούσκα στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Είπε ακόμη πως δεν θέλει να δει τους Ευρωπαίους να εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες μετά τις συνομιλίες με αμερικανική αντιπροσωπεία με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάρκο Ρούμπιο στη Σαουδική Αραβία, ο ΥΠΕΞ Λαβρόφ επίσης χαρακτήρισε απαράδεκτη για τη Μόσχα την παρουσία στρατευμάτων κρατών-μελών του NATO στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο επισήμανε προχθές Δευτέρα πως θα εγείρονταν νομικά προβλήματα ως προς την ανάπτυξη αυτή. Η Ρωσία επέμεινε πως δεν θέλει να επιτραπεί να επιχειρήσουν δυνάμεις νατοϊκών κρατών στην ουκρανική επικράτεια.

Eπαφές στην Ευρώπη για την ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμης στην Ουκρανία

Το τρέχον διάστημα γίνονται επαφές στην Ευρώπη για την ανάπτυξη ειρηνευτικής δύναμης που θα επιβλέπει την τήρηση δυνητικής ειρηνευτικής συμφωνίας στο έδαφος της Ουκρανίας. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε ήδη αρχίσει επαφές προς αυτό τον Δεκέμβριο. Ο Bρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ εξέφρασε προ ημερών τη βούλησή του να στείλει δύναμη του στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία για αυτό.

Στη σύνοδο του Παρισιού προχθές ευρωπαίοι ηγέτες φάνηκαν να διχάζονται για το ζήτημα· ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς χαρακτήρισε τις επαφές για αυτό πρόωρες. Η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ επαναλαμβάνει στο μεταξύ τις τελευταίες ημέρες πως δεν έχει πρόθεση να στείλει δικές της δυνάμεις σε ειρηνευτικό ρόλο στην ουκρανική επικράτεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ