Θυμήθηκαν τον... Κριμαϊκό Πόλεμο του 1853: Οι υπουργοί Άμυνας Βρετανίας-Ρωσίας τσακώνονται για το ποιος νίκησε - iefimerida.gr

Θυμήθηκαν τον... Κριμαϊκό Πόλεμο του 1853: Οι υπουργοί Άμυνας Βρετανίας-Ρωσίας τσακώνονται για το ποιος νίκησε

Πίνακας αφιερωμένος στον Κριμαϊκό Πόλεμο
Πίνακας αφιερωμένος στον Κριμαϊκό Πόλεμο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Βρετανία και η Ρωσία θυμήθηκαν τον Κριμαϊκό Πόλεμο (1853-1856) και τις μεταξύ τους συμπλοκές, εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων με την ουκρανική κρίση.

Την πρωτοφανή ιστορική πρόκληση ξεκίνησε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Ben Wallace, ο οποίος ανέφερε ότι τότε «κλωτσήσαμε τα οπίσθια του Τσάρου Νικόλαου και μπορούμε να το κάνουμε ξανά». Ο υπουργός αναφερόταν συγκεκριμένα στο τάγμα στο οποίο υπηρέτησε μετέπειτα κι ο ίδιος, με την ονομασία «Σκωτσέζοι Φρουροί».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απάντηση ήρθε από τον ομόλογό του της Ρωσίας, στρατηγό Igor Konashenkov, ο οποίος υπενθύμισε ότι στη συγκεκριμένη μάχη, του Balaklava τον Οκτώβριο του 1854, ο ρωσικός στρατός δεν έχασε από το 93ο τάγμα των Σκωτσέζων. «Το μόνο ηρωικό επίτευγμα που έκανε αυτό το τάγμα ήταν ότι δεν υποχώρησε όταν επιτέθηκε το ρωσικό ιππικό, όπως έκαναν όλοι οι υπόλοιποι. Υπέστησαν μεγάλες απώλειες, αλλά δεν νίκησαν ποτέ», τόνισε.

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι αυτό που είναι αξιοσημείωτο για αυτή τη μάχη είναι η «θρυλική καταστροφή ενός ολόκληρου αγγλικού τάγματος ιππικού, μέσα σε μόλις 20 λεπτά, από το ρωσικό πυροβολικό».

«Συνιστούμε στους Βρετανούς στρατιωτικούς να μελετούν όχι μόνο τη ρωσική γεωγραφία, αλλά και Ιστορία», κατέληξε ο Ρώσος στρατηγός.

Στον Κριμαϊκό Πόλεμο είχαν συγκρουστεί η Τουρκία, με συμμάχους την Αγγλία και τη Γαλλία, εναντίον της Ρωσίας, με νικητές τους πρώτους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον πόλεμο εκείνο συμμετείχαν και περίπου 1.000 Έλληνες εθελοντές στο πλευρό των Ρώσων, δύναμη που έμεινε γνωστή ως η «Ελληνική Λεγεώνα του Αυτοκράτορα Νικολάου Α'».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ