Κορωνοϊός -Tουρκία: Το 42% πιστεύει ότι η επιδημία θα διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες - iefimerida.gr

Κορωνοϊός -Tουρκία: Το 42% πιστεύει ότι η επιδημία θα διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες

τουρκία
Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου το 74% των Τούρκων πιστεύουν ότι ο κορωνοϊός είναι αυτή τη στιγμή το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, σύμφωνα με νέα έρευνα της εταιρίας Ipsos.

Το 42% πιστεύει ότι ο κορωνοϊός θα διαρκέσει πάνω από 6 μήνες

Το ποσοστό εκείνων που είναι απαισιόδοξοι για την κατάσταση με την επιδημία του COVID-19 αυξάνεται σημαντικά στη χώρα, αφού όταν εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού στις 11 Μαρτίου, περίπου το 45% των Τούρκων είχε δηλώσει ότι η επιδημία θα τελείωνε σε μερικούς μήνες, ενώ μόνο το 24% θεωρούσε ότι θα διαρκούσε περισσότερο από έξι μήνες. Καθώς η Τουρκία έχει εισέλθει στην τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, το ποσοστό των πολιτών που πιστεύουν ότι η επιδημία θα διαρκέσει περισσότερο από έξι μήνες έχει αυξηθεί στο 42%, ενώ το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι η επιδημία θα τεθεί υπό έλεγχο σε λίγους μήνες έχει μειωθεί στο 35%.

Στην ερώτηση ποιο νομίζουν ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Τουρκίας, περίπου το 74% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι είναι ο κορωνοϊός, ενώ το 16% μόνο δηλώνει την οικονομία, περίπου 9% την τρομοκρατία και 1% την παιδεία.

Ο διευθυντής της Ipsos Τουρκίας, Sidar Gedik, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ποτέ στο παρελθόν ένα πρόβλημα δεν είχε κυριαρχήσει σε τόσο μεγάλο βαθμό στην ημερήσια διάταξη του τουρκικού λαού. «Μετά την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού τον Μάρτιο στη χώρα μας, η επιδημία έγινε το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο» σημείωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ