Κορωνοϊός: Το Πακιστάν «οδεύει υπνοβατώντας προς την καταστροφή», προειδοποιεί η αντιπολίτευση - iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Το Πακιστάν «οδεύει υπνοβατώντας προς την καταστροφή», προειδοποιεί η αντιπολίτευση

Απολύμανση στους δρόμους του Πακιστάν
Απολύμανση στους δρόμους του Πακιστάν/ Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Πακιστάν «οδεύει υπνοβατώντας προς την καταστροφή» λόγω κορωνοϊού καθώς δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα, υποστηρίζει ο Μπιλαουάλ Μπούτο Ζαρνταρί, ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έχουμε αναμφίβολα ένα ψευδές αίσθημα ασφάλειας από την αρχή αυτής της κρίσης», είπε ο γιος της πρώην πρωθυπουργού Μπεναζίρ Μπούτο, η οποία δολοφονήθηκε στα τέλη του 2007 και προσέθεσε: «Παρατηρήσαμε μια πρόθεση να αγνοηθούν η επιστήμη και τα γεγονότα και τα παραδείγματα όσων συμβαίνουν γύρω μας σε διεθνές επίπεδο, κάτι που μας εμπόδισε να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα τη σωστή στιγμή».

93 νεκροί από κορωνοϊό στο Πακιστάν -5.400 κρούσματα

Το Πακιστάν, μια χώρα 200 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 93 νεκρούς από την Covid-19 και 5.400 ασθενείς, αριθμός που θεωρείται υποτιμημένος επειδή δεν γίνονται διαγνωστικές εξετάσεις. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αρνήθηκε να επιβάλει γενική καραντίνα, φοβούμενη τις δραματικές συνέπειες που θα είχε κάτι τέτοιο για την οικονομία και για εκατομμύρια επισφαλείς θέσεις εργασίας, όμως οι τέσσερις επαρχίες που διοικούνται από το κόμμα του Μπούτο Ζαρνταρί διέταξαν την επιβολή μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας.

«Μπορούμε να αναστήσουμε την οικονομία, όχι όμως και τους ανθρώπους», σχολίασε χαρακτηριστικά. «Αν απλώς ελπίζουμε για το καλύτερο και δεν προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο (…) τότε το Πακιστάν οδεύει υπνοβατώντας προς μια καταστροφή» μεγαλύτερη από εκείνη της Ευρώπης ή των ΗΠΑ, μετά και τις δεκαετίες υποεπενδύσεων στο σύστημα υγείας, πρόσθεσε.

Οι γιατροί διαδηλώνουν λόγω των ελλείψεων

Την περασμένη εβδομάδα, 50 γιατροί που διαδήλωναν διαμαρτυρόμενοι γιατί δεν υπήρχε εξοπλισμός προστασίας κρατήθηκαν για πολλές ώρες στο Μπαλουτσιστάν, τη φτωχότερη επαρχία της χώρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μολονότι σχολεία και επιχειρήσεις έχουν κλείσει, οι αρχές δυσκολεύονται να ελέγξουν την κατάσταση στα τεμένη, όπου οι πιστοί συνεχίζουν σε κάποιες περιπτώσεις να προσέρχονται για να προσευχηθούν. Στις αρχές Απριλίου, ο υπουργός Επιστημών Φαουάντ Τσόντρι είπε ότι η κυβέρνηση «ελέγχει αρκετά καλά τα πράγματα, παρά την αδιαλλαξία των ιερωμένων».

«Αυτή η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί, όμως είναι πολύ δύσκολο όταν συγκεντρώνονται χιλιάδες άνθρωποι», είπε, αναφερόμενος σε μια συγκέντρωση 100.000 ταμπλίγκι (μουσουλμανικό ιεραποστολικό κίνημα) από την οποία προκλήθηκαν εκατοντάδες μολύνσεις στη χώρα. «Προσπαθούμε ώστε οι άνθρωποι να κατανοήσουν τους κανόνες με τη θέλησή τους, όχι δια της βίας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πακιστάν Κορωνοϊός καταστροφή νεκροί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ