Αποκαλυπτικός χάρτης -Ο δείκτης κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα και σε 14 ακόμη δημοφιλείς τουριστικά χώρες - iefimerida.gr

Αποκαλυπτικός χάρτης -Ο δείκτης κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα και σε 14 ακόμη δημοφιλείς τουριστικά χώρες

Κορωνοϊός χάρτης με κρούσματα κορωνοϊού ανά χώρα
Τα επιδημιολογικά στοιχεία ανά χώρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ελπίδες των Βρετανών για διακοπές στο εξωτερικό έχουν αναβιώσει καθώς πηγές ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, ψάχνει τρόπους προκειμένου να χαλαρώσει το αμφιλεγόμενο σχέδιο για καραντίνα λόγω του κορωνοϊού, τονίζει σε δημοσίευμά της η Daily Mail.

Από τη Δευτέρα, οι ταξιδιώτες που φθάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από αέρος, ξηράς ή θαλάσσης θα πρέπει να παραμένουν απομονωμένοι για 14 ημέρες, ένα σχέδιο που επικρίθηκε από τους επαγγελματίες των αεροπορικών ταξιδιών και του τουρισμού, οι οποίοι προειδοποιούν για εν δυνάμει καταστροφικές συνέπειες για τους τομείς τους. Έτσι, ο Μπόρις Τζόνσον ασκεί πιέσεις για ταξιδιωτικούς διαδρόμους ή αερογέφυρες με δημοφιλείς προορισμούς. Αυτό θα επέτρεπε σε οικογένειες από τη Βρετανία να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και σε ξένους τουρίστες να έρθουν εδώ, αναφέρει σχετικά η Daily Mail.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα καθοδηγηθούμε από την επιστήμη, αλλά ο πρωθυπουργός δεν θέλει να εμποδίζει άσκοπα τις διακοπές των ανθρώπων», ανέφερε πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπουργοί εξετάζουν επίσης την πιθανότητα εξέτασης με τεστ των ταξιδιωτών κατά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να μην είναι απαραίτητη η υποχρέωση για αυτόματη απομόνωση. Το καθεστώς της 14ήμερης καραντίνας θα επανεξεταστεί στις 29 Ιουνίου για να διαπιστωθεί εάν οι χαμηλοί αριθμοί κρουσμάτων σε ορισμένους προορισμούς ενδέχεται να επιτρέψουν τη χαλάρωση σε επίπεδο χώρας με χώρα. Ωστόσο, οι κορυφαίοι ταξιδιωτικοί πράκτορες φοβούνται ότι θα πρέπει να απολύσουν το 60% του προσωπικού τους.

Όπως εξηγεί η Daily Mail, τα νέα για την πιθανή δημιουργία αερογέφυρων ήρθαν καθώς προέκυψε ότι σχεδόν κάθε χώρα που αποτελεί δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός για τους Βρετανούς έχει χαμηλότερο ποσοστό μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο. Το δημοσίευμα μάλιστα παραθέτει και σχετικό χάρτη με τους αριθμούς των καθημερινών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού ανά εκατομμύριο ανθρώπων για 15 χώρες, στις οποίες περιλαμβάνεται και η Ελλάδα έχοντας τον δεύτερο χαμηλότερο δείκτη (0,19) μετά τη Νέα Ζηλανδία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
κορωνοϊός Ελλάδα χάρτης σύγκριση με Βρετανία

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει σήμερα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού ανά εκατομμύριο ανθρώπων από τους περισσότερους από τους 15 πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών για Βρετανούς, τονίζει η Mail και εξηγεί ότι μόνο οι ΗΠΑ και η Πορτογαλία έχουν υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης ενώ μέρη όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία είναι όλες χώρες με με σημαντικά χαμηλότερο αριθμό περιπτώσεων.

Σύμφωνα πάντως με τις εφημερίδες Times, Telegraph και Guardian εξετάζονται πολλά ενδεχόμενα για την χαλάρωση του μέτρου της 14ήμερης καραντίνας.

Η κυβέρνηση, η οποία έκανε γνωστό πως θα επανεκτιμά το μέτρο κάθε τρεις εβδομάδες, εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκρίνει τη δημιουργία αερογεφυρών από το τέλος του μήνα, καθώς πλησιάζουν οι θερινές διακοπές, αναφέρουν οι Times.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι χώρες με τις οποίες το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να δημιουργήσει αερογέφυρες θα επιλεγούν ανάλογα με την οικονομική σημασία τους για το Ηνωμένο Βασίλειο, με το επίπεδο του κινδύνου μετάδοσης του ιού, με τον αριθμό των επιβατών τους οποίους θα αφορούν και με τα μέτρα που έχουν ληφθεί στα αεροδρόμια, αναφέρει η εφημερίδα.

Οι ταξιδιώτες που φθάνουν από την Ελλάδα, την Αυστραλία και την Πορτογαλία θα μπορούν να αποφύγουν την καραντίνα, σύμφωνα με την Daily Telegraph. Η συντηρητική εφημερίδα αναφέρει πως ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον «προσωπικά ευνοεί» τις αερογέφυρες, μετά τις επικρίσεις στις τάξεις των συντηρητικών και τις προειδοποιήσεις άνω των 200 διευθυντικών στελεχών των αερομεταφορών και του τουρισμού, όπως αυτοί της Ryanair και της IAG, στην οποία ανήκει η British Airways.
Οι ταξιδιώτες που τίθενται σε καραντίνα θα μπορούν ωστόσο να βγαίνουν για να αγοράσουν τρόφιμα ή φάρμακα, να χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς και να αλλάζουν κατάλυμα, αν αυτό είναι απαραίτητο, αναφέρει η Guardian. 
Το σχέδιο πρόκειται να παρουσιασθεί σήμερα στους βουλευτές, οι οποίοι επιστρέφουν στο κοινοβούλιο έπειτα από ένα διάλειμμα. 
Η κυβέρνηση τους ζήτησε να επιστρέψουν στο Ουέστμινστερ, θέλοντας να βάλει τέλος στο υβριδικό σύστημα που ισχύει μέχρι τώρα, με ένα μέρος των βουλευτών να έχουν φυσική παρουσία και ένα άλλο να παρακολουθεί τις συζητήσεις μέσω βιντοδιάσκεψης. Η αλλαγή αυτή έχει προκαλέσει τις επικρίσεις κοινοβουλευτικών, οι οποίοι ανησυχούν για τους πιο ευάλωτους μεταξύ τους. 
Οι βουλευτές της Βουλής των Κοινοτήτων, όπου ο Μπόρις Τζόνσον διαθέτει ευρεία πλειοψηφία, θα ψηφίσουν σήμερα κυβερνητική πρόταση που βάζει τέλος στη δυνατότητά τους να ψηφίζουν εξ αποστάσεως. 

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ