Κορωνοϊός: Γέμισαν πάρκα και παραλίες σε Ευρώπη και ΗΠΑ - Η ζέστη έβγαλε εκτός τους πολίτες - iefimerida.gr

Κορωνοϊός: Γέμισαν πάρκα και παραλίες σε Ευρώπη και ΗΠΑ - Η ζέστη έβγαλε εκτός τους πολίτες

Κόσμος με μάσκα για κορωνοϊό σε παραλία της Νέας Υόρκης
Με μάσκες για τον κορωνοϊό, κόσμος έσπευσε στις παραλίες της Νέας Υόρκης / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί ο πλανήτης να βρίσκεται ακόμη σε συναγερμό εξαιτίας του κορωνοϊού, ωστόσο ο καλοκαιρινός καιρός στο βόρειο ημισφαίριο, αλλάζει κάπως τους κανόνες.

Πολίτες σε μεγάλο μέρος του πλανήτη, αποφάσισαν να βγουν από την καραντίνα, καθώς εστίες της πανδημίας από τη Νέα Υόρκη έως την Ιταλία και την Ισπανία χαλαρώνουν σταδιακά τους περιορισμούς που είχαν κρατήσει εκατομμύρια ανθρώπους στα σπίτια τους για μήνες. Ο κόσμος επιστρέφει στις παραλίες, τα πάρκα και τους δρόμους, καθώς κύμα ζέστης πλήττει τη νότια Ευρώπη και ανοιξιάτικες θερμοκρασίες επιτρέπουν στους Αμερικανούς να πετάξουν τα χειμωνιάτικα ρούχα. Οι περισσότεροι πάντως τηρούν τις αποστάσεις και ορισμένοι φοράνε μάσκες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κορωνοϊός: Σε κύκλους στο γρασίδι για πικ νικ

Στο Ντόμινο Παρκ του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, οι αρχές έχουν ζωγραφίσει λευκούς κύκλους στο γρασίδι για να βοηθήσουν όσους θέλουν να κάνουν ηλιοθεραπεία και πικ νικ να κρατήσουν ασφαλείς αποστάσεις μεταξύ τους. Οι μισοί από τους παρευρισκομένους στο πάρκο κάλυπταν με κάποιον τρόπο το πρόσωπό τους, καθώς μαζεύτηκαν, σε ολιγομελείς ομάδες, για να απολαύσουν το ζεστό απόγευμα του Σαββάτου, με τους αστυνομικούς της Νέας Υόρκης, φορώντας μάσκες, να επιτηρούν από κοντά την κατάσταση.

Κόσμος κάθεται σε κύκλους, σε πάρκο της Νέας Υόρκης
Μέσα σε κύκλου κάνουν πικ νικ στη Νέα Υόρκη για να αποφευχθεί η κοντινή επαφή

Γαλλία: Στις παραλίες ο κόσμος, αλλά χωρίς… ηλιοθεραπεία

Στο Δάσος της Βουλώνης, στο Παρίσι, η γυμνάστρια Αν Σαρντόν είχε μαζί της αντισηπτικό τζελ και μάσκα, όμως λέει πως νιώθει μια αίσθηση ασφάλειας ξανά, για πρώτη φορά, έπειτα από εβδομάδες απομόνωσης. «Είναι σαν να βρισκόμασταν στο κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης, όλοι να κοιμόμασταν, όλοι να είχαμε παγώσει και ξαφνικά μπαίνει φως, ξαφνικά μπορούμε να ξαναγευτούμε τις μικρές καθημερινές χαρές, στους χώρους που μας ανήκουν και που ανακαλύπτουμε ξανά». Στη γαλλική Ριβιέρα, πολλοί που έριξαν μια βουτιά στη θάλασσα φορούσαν μάσκες. Τα ψάρεμα και το σέρφινγκ επιτρέπονται επίσης, όχι όμως η ηλιοθεραπεία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι λουόμενοι αναζήτησαν δροσιά από τη ζέστη και στο Τελ Αβίβ, στα νερά της Μεσογείου, προσπαθώντας να τηρήσουν τις αποστάσεις. «Ελπίζουμε ότι το ζεστό νερό, θα κάνει τον κορονοϊό να φύγει μακριά» λέει η Λίλαχ Βάρντι, που πήγε να κολυμπήσει στη Νεκρά Θάλασσα στο Ισραήλ, ενώ ένας ναυαγοσώστης προσπαθούσε να ψήσει ένα αυγό σε τηγάνι, πάνω στην καυτή άμμο.

Στο Λονδίνο, στο Γκρίνγουιτς Παρκ, παιδιά σκαρφάλωναν σε δέντρα, κλωτσούσαν μπάλες και έπαιζαν με φρίσμπι. Ζευγάρια και παρέες λιαζόντουσαν στο γρασίδι, οι περισσότεροι τηρώντας τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, καθώς συνομιλούσαν και έπιναν μπίρες. «Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που έχουμε βγει έξω» λέει ο Νίκο Πριβάντο. Σε κοντινή απόσταση, εντούτοις, μια γυναίκα που εργάζεται σε ένα βανάκι που πουλάει παγωτά σημειώνει ότι η κίνηση είναι υποτονική, παρά τα πλήθη και τον ζεστό καιρό. «Είναι πολύ άσχημα τα πράγματα, μονάχα 3 με 4 πελάτες κάθε ώρα» λέει η Ζάρα Σαφάτ. «Λόγω των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν θέλουν να έρχονται και να περιμένουν σε μεγάλες ουρές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ