Γαλλία: Για τρίτη συνεχή ημέρα τα κρούσματα κορωνοϊού ξεπερνούν τα 100.000 - iefimerida.gr

Γαλλία: Για τρίτη συνεχή ημέρα τα κρούσματα κορωνοϊού ξεπερνούν τα 100.000

gallia
Ιατρικό προσωπικό στους διαδρόμους νοσοκομείου της Γαλλίας, Φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Michel Euler
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 101.747 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Για τρίτη συνεχή ημέρα ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων μολύνσεων στη Γαλλία ξεπερνά τις 100 χιλιάδες.

Το προηγούμενο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 106 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της νόσου να ξεπερνά τις 140.000.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1.695 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, 33 λιγότεροι σε σύγκριση με χθες, Τετάρτη.

Σε κάποιες χώρες παγκοσμίως τις τελευταίες ημέρες σημειώνεται αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μετάλλαξη Όμικρον 2: Γιατί καλπάζει και στην Ελλάδα

Και στην Ελλάδα παρατηρείται μια έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες. Πολλοί ειδικοί αναφέρουν ως αιτία τη διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον 2.

Με 22.000 έως 23.000 κρούσματα Covid-19, κατά μέσο όρο, ημερησίως αναμένεται να κλείσει αυτή η εβδομάδα, καθώς καλπάζει η μετάλλαξη Όμικρον 2.

Αυτή είναι η εκτίμηση του Νίκου Τζανάκη, επιβεβαιώνοντας την επιδείνωση του πανδημικού δείκτη των κρουσμάτων και στη χώρα μας.

Όπως εξηγεί στο iefimerida.gr ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΠΑΓΝΗ, από περίπου 15.000 κρούσματα κατά μέσο όρο το προηγούμενο διάστημα και 18.000 την περασμένη εβδομάδα, έχουμε ξεπεράσει πλέον τα 20.000 και αναμένεται περαιτέρω αύξηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η άνοδος των κρουσμάτων οφείλεται στη μετάλλαξη Όμικρον 2, που είναι τουλάχιστον 50% πιο μεταδοτική από την Όμικρον.

Εξαιρετικά μεταδοτική η μετάλλαξη Όμικρον 2

«Πρόκειται για μια φοβερά μεταδοτική μετάλλαξη, που ξεφεύγει σε μεγάλο βαθμό από τα εμβόλια όσον αφορά στην προστασία από τη μόλυνση. Ευτυχώς, τα εμβόλια συνεχίζουν να ανοσοπροστατεύουν από τη βαριά νόσο όσους έχουν εμβολιαστεί σωστά. Η μετάλλαξη αυτή, όπως έχουμε δει, διεισδύει σε δομές όπου φιλοξενούνται ευάλωτοι άνθρωποι, όπως οίκοι ευγηρίας, και εκεί προκαλεί θύματα», εξηγεί ο κ. Τζανάκης.

Την ίδια στιγμή, οι θάνατοι συνεχίζουν την τάση αποκλιμάκωσης. «Στα μέσα Φεβρουαρίου είχαμε κατά μέσο όρο 110 νεκρούς ημερησίως και πλέον είμαστε στους 51 θανάτους. Πρόκειται, δυστυχώς, για ένα αναμενόμενο νούμερο δεδομένων των συνθηκών και της εμβολιαστικής κάλυψης», λέει ο καθηγητής Πνευμονολογίας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα, ως μέσος όρος, συνεχίζει να έχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κορωνοϊός κρούσματα Γαλλία covid-19
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ