Κορωνοϊός -Βρετανία: Τα «όπλα» της Κυβέρνησης για να αποφύγει ένα δεύτερο lockdown - iefimerida.gr

Κορωνοϊός -Βρετανία: Τα «όπλα» της Κυβέρνησης για να αποφύγει ένα δεύτερο lockdown

κοκκινο λεωφορειο και πεζοι
Λονδίνο, φωτογραφία shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βρετανική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει να θέσει τη χώρα σε μια δεύτερη καραντίνα σε εθνικό επίπεδο και πιστεύει ότι μπορεί να θέσει υπό έλεγχο τον νέο κορωνοϊό με σκληρά μέτρα σε τοπικό επίπεδο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό δήλωσε σήμερα ο υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ. Για την βρετανική κυβέρνηση τα πάντα είναι υπό αναθεώρηση, πρόσθεσε ωστόσο, σημειώνοντας όμως ότι αυτό που επιδιώκει είναι να αποφύγει ένα δεύτερο ολοκληρωτικό lockdown σε εθνικό επίπεδο λόγω της ζημιάς που προκαλεί στις ζωές των ανθρώπων και στην οικονομία. «Η πολύ σαφής πολιτική της κυβέρνησης είναι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφύγουμε ένα ολοκληρωτικό lockdown σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε στο Sky News.

Μπορεί να αποφευχθεί ένα δεύτερο lockdown στη Βρετανία, μολονότι η Γαλλία και η Γερμανία επέλεξαν αυτόν τον δρόμο, πρόσθεσε ο Τζένρικ σε δηλώσεις που έκανε στο BBC. Δεν νομίζω ότι δεν μπορεί να αποφευχθεί, σημείωσε, απαντώντας σε ερώτηση του BBC για το αν οι ανακοινώσεις για καραντίνα σε εθνικό επίπεδο στη Γαλλία και τη Γερμανία σημαίνουν ότι έπεται η Βρετανία.

Ο Τζένρικ πρόσθεσε εξάλλου ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να πούμε ότι η κυβερνητική προσέγγιση με τα τοπικά lockdown δεν μειώνει τα ποσοστά των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού. Ωστόσο ο Στίβεν Ρίλεϊ, ο Βρετανός συντάκτης των πορισμάτων μελέτης του Imperial College όσον αφορά την διασπορά της COVID-19, δήλωσε σήμερα ότι η Βρετανία πρέπει να δράσει όσο το δυνατόν νωρίτερα αν είναι να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γερμανίας και της Γαλλίας και να κάνει βήματα σε εθνικό επίπεδο για να επιβραδύνει ένα δεύτερο κύμα του νέου κορωνοϊού.

«Νομίζω ότι χρειάζεται να πάρουμε μια απόφαση αν είναι να καταλήξουμε στο να χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους περιορισμούς που υιοθετήθηκαν σε άλλα μέρη της Ευρώπης σήμερα και τις προηγούμενες μέρες. Και αν πρόκειται να το κάνουμε αυτό, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε το σωστό χρονοδιάγραμμα. Αυτά είναι καλύτερα να γίνονται μια ώρα αρχύτερα παρά με καθυστέρηση», σημείωσε σε δηλώσεις που έκανε στο BBC ο Ρίλεϊ, ο οποίος είναι καθηγητής δυναμικής λοιμωδών νοσημάτων. Η διασπορά του νέου κορωνοϊού συνεχίζει να αυξάνεται σε όλα τα μέρη της Αγγλίας, ενώ τα νέα κρούσματα διπλασιάζονται κάθε εννέα ημέρες, σύμφωνα με την νέα αυτή μελέτη που έδωσε στη δημοσιότητα το Imperial College.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ