Φρίκη στο Κονγκό: Αντάρτες βίασαν εκατοντάδες γυναίκες και τις έκαψαν ζωντανές σε φυλακή - iefimerida.gr

Φρίκη στο Κονγκό: Αντάρτες βίασαν εκατοντάδες γυναίκες και τις έκαψαν ζωντανές σε φυλακή

ερυθρός σταυρός στο Κονγκό
Φωτογραφία αρχείου: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκατοντάδες γυναίκες βιάστηκαν και κάηκαν ζωντανές μετά την είσοδο μιας υποστηριζόμενης από τη Ρουάντα ομάδας ανταρτών στην πόλη Γκόμα του Κονγκό την περασμένη εβδομάδα.

Οι γυναίκες κρατούμενες δέχθηκαν επίθεση στην πτέρυγά τους μέσα στη φυλακή Munzenze της Γκόμα κατά τη διάρκεια μαζικής απόδρασης από τη φυλακή, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του ΟΗΕ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αναπληρώτρια επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ που εδρεύει στην Γκόμα, Βίβιαν βαν ντε Πέρε, δήλωσε ότι ενώ αρκετές χιλιάδες άνδρες κατάφεραν να δραπετεύσουν από τη φυλακή, ο χώρος που προορίζεται για τις γυναίκες πυρπολήθηκε.

Εικόνες που ελήφθησαν λίγο αφότου οι υποστηριζόμενοι από τη Ρουάντα αντάρτες M23 έφτασαν στο κέντρο της Γκόμα αποκαλύπτουν τεράστιες στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται από τη φυλακή το πρωί της 27ης Ιανουαρίου.

Κονγκό: «Τις βίασαν όλες και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στη γυναικεία πτέρυγα»

Αν και οι λεπτομέρειες του περιστατικού είναι ελάχιστες, η θηριωδία φαίνεται να είναι η χειρότερη της πρόσφατης σύγκρουσης υπό την ηγεσία των M23 στην ανατολική Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να επισκεφθούν τη φυλακή για να ερευνήσουν περαιτέρω, λόγω των περιορισμών που επέβαλαν οι αντάρτες M23, πράγμα που σημαίνει ότι η ταυτότητα των δραστών παραμένει ασαφής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Τρίτη έγινε γνωστό ότι περίπου 2.000 πτώματα δεν έχουν ταφεί ακόμη στην Γκόμα, αφού οι μαχητές της Μ23 κατέλαβαν την πρωτεύουσα της επαρχίας Βόρειο Κίβου της ΛΔΚ, στις 27 Ιανουαρίου.

Η Βαν ντε Πέρε, που βρίσκεται τώρα στην Γκόμα μαζί με χιλιάδες ειρηνευτικά στρατεύματα του ΟΗΕ που έχουν αναπτυχθεί για την προστασία των πολιτών, δήλωσε: «Υπήρξε μια μεγάλη απόδραση 4.000 φυλακισμένων. Μερικές εκατοντάδες γυναίκες βρίσκονταν επίσης σε αυτή τη φυλακή. Τις βίασαν όλες και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στη γυναικεία πτέρυγα. Πέθαναν όλες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κονγκό Γκόμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ