Οι δημιουργοί της δραματικής σειράς του Netflix «Adolescence» προσκλήθηκαν στο βρετανικό Κοινοβούλιο για να συζητήσουν με τους βουλευτές την ασφάλεια στο Διαδίκτυο.
Ο Τζος Μακάλιστερ, βουλευτής των Εργατικών, έχει έρθει σε επαφή με τους εκπροσώπους του ηθοποιού Στίβεν Γκράχαμ και του συν-σεναριογράφου, Τζακ Θορν, για το ενδεχόμενο μιας συνάντησης.
Οι βουλευτές ήθελαν να συζητήσουν τα θέματα που θίγονται στη σειρά, η οποία επικεντρώνεται σε ένα 13χρονο αγόρι που συλλαμβάνεται για τη δολοφονία ενός νεαρού κοριτσιού.
Κιρ Στάρμερ: «Παρακολουθώ τη σειρά με τα παιδιά μου»
Τη σειρά του Netflix, που έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον, σχολίασε και ο Βρετανός πρωθυπουργός στη Βουλή αποκαλύπτοντας ότι την παρακολουθεί με τα παιδιά του. «Παρακολουθούμε το Adolescence στο σπίτι με τα παιδιά μας, έχω ένα αγόρι 16 ετών και ένα κορίτσι 14 ετών, είναι πάρα πάρα πολύ καλό», είπε ο Κιρ Στάρμερ.
«Αυτή η βία που ασκούν νέοι άνδρες, επηρεασμένοι από όσα βλέπουν online, είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, είναι απεχθές. Και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Τοποθετούμε ειδικούς για τον βιασμό και τις σεξουαλικές επιθέσεις σε κάθε αστυνομική δύναμη που εργάζεται στις κλήσεις άμεσης βοήθειας. Αλλά αυτό είναι επίσης ένα ζήτημα κουλτούρας και πιστεύω ότι είναι σημαντικό για όλη τη Βουλή να αντιμετωπίσουμε αυτό το αναδυόμενο πρόβλημα που ολοένα και μεγαλώνει», πρόσθεσε.