Εντονες συζητήσεις στα κινεζικά social media πυροδότησε η εμφάνιση ενός πλάσματος, που θυμίζει το «τέρας του Λοχ Νες», στον μεγαλύτερο ποταμό της Ασίας και τρίτο μεγαλύτερο του κόσμου.
Χαμός στα social media με το βίντεο από το κινεζικό «Τέρας του Λοχ Νες»
Την ώρα που οι ειδικοί προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο του «τέρατος του Λοχ Νες» στην ομώνυμη λίμνη της Σκωτίας, ένα νέο βίντεο που δείχνει ένα στενόμαυρο «κάτι» σαν ερπετό να πλέει κόντρα στο ρεύμα του ποταμού Γιανγκτσέ κοντά στην πόλη Σιζού στην ανατολική Κίνα, έχει δώσει τροφή για λογής θεωρίες.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα «τέρας», άλλοι λένε ότι θα μπορούσε να είναι ένα φίδι του νερού, ή μπάζα που παρέσυρε ο ποταμός, ορισμένοι νομίζουν ότι πρόκειται περί απάτης. Αλλά το μυστήριο παραμένει ανεξιχνίαστο μετά την εμφάνιση ενός ακόμη βίντεο με το περίεργο αντικείμενο – πλάσμα από διαφορετική γωνία.
Όπως και το πρώτο βίντεο, το τελευταίο δίνει την εντύπωση ότι το «τέρας» κολυμπά ενάντια στο ρεύμα, αλλά δεν φαίνεται, ωστόσο, να κινείται προς τα εμπρός. Κι ενώ η συζήτηση για το περί τίνος πρόκειται συνεχίζεται, ένας ειδικός της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών είπε ότι αυτό που βλέπουμε στο βίντεο ίσως να είναι απλώς ένα μεγάλο κομμάτι νάιλον. Το περασμένο Σάββατο ο ερευνητής του Ινστιτούτου Βιολογίας Τσενγκντού, Ντινγκ Λι, είπε σε τοπικά ΜΜΕ ότι το κινεζικό «τέρας του Λοχ Νες» δεν είναι ούτε ψάρι, ούτε κάποιο φίδι, αλλά ότι μάλλον πρόκειται για κάποιο αντικείμενο που επιπλέει, όπως πλαστικά δίχτυα που πιάστηκαν στην κοίτη του ποταμού Γιανγκτσέ. Ο Ντινγκ επεσήμανε ότι μολονότι το αντικείμενο φαίνεται να κινείται προς τα πλάγια, δεν κάνει καμία κίνηση προς τα εμπρός. Κι απέρριψε τις θεωρίες περί φιδιών, αφού δεν θα τολμούσαν ποτέ να κολυμπήσουν στη μέση ενός ορμητικού ποταμού, παρά μόνον κοντά στις όχθες του. Ντόπιοι ψαράδες, από την άλλη, θεωρούν ότι μπορεί να είναι κάποιο από τα σκίαστρα που χρησιμοποιούνται σε αγροκτήματα για να προστατεύονται οι σοδειές από την απευθείας έκθεση στον ήλιο. Οι επίσημες Αρχές, πάντως, δεν έχουν μέχρι στιγμής τοποθετηθεί, με ορισμένους χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να διερωτώνται αν πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια προκειμένου να αυξηθεί η ροή τουριστών σε μια περιοχή, που φιλοξενεί και το μεγαλύτερο φράγμα στον κόσμο, εκείνο των Τριών Φαραγγιών, με το τεράστιο κόστος κατασκευής και συντήρησης.