Απίστευτοι στην Κίνα: Λογόκριναν και τα Minions -Τι τους πείραξε και τι άλλαξαν στην ταινία - iefimerida.gr

Απίστευτοι στην Κίνα: Λογόκριναν και τα Minions -Τι τους πείραξε και τι άλλαξαν στην ταινία

«Minions»
«Minions» / Φωτογραφία αρχείου: Photo by Richard Shotwell/Invision/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο μηχανισμός λογοκρισίας ξανάπιασε δουλειά στην Κίνα σε δημοφιλή χολιγουντιανή παραγωγή, αλλάζοντας αυτή τη φορά το φινάλε της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου».

Όπως επισήμαναν θεατές στην Κίνα σε αναρτήσεις τους στο Weibo, το κινεζικό αντίστοιχο του Twitter, ο μηχανισμός λογοκρισίας εμφανίζει μια σειρά από post-credit σκηνές, στις οποίες διάφοροι υπότιτλοι λένε ότι ο βασικός κακός του φιλμ και μέντορας του Γκρου, Wild Knuckles, πέφτει στα χέρια της αστυνομίας και μπαίνει 20 χρόνια φυλακή, ενώ ο Γκρου «επέστρεψε στην οικογένειά του» και «το μεγαλύτερο επίτευγμά του ήταν ότι έγινε πατέρας τριών κοριτσιών» και αφοσιώθηκε στην ανατροφή τους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη διεθνή εκδοχή του, το «Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου» καταλήγει με τον Γκρου και τον Wild Knuckles να το σκάνε, αφού ο τελευταίος σκηνοθέτησε τον θάνατό του για να ξεφύγει από τους διώκτες του.

Η Κίνα λογόκρινε το φινάλε της ταινίας, αλλάζοντας τον Γκρου από κακό σε καλό / Φωτογραφία:  Illumination Entertainment/AP
Η Κίνα λογόκρινε το φινάλε της ταινίας, αλλάζοντας τον Γκρου από κακό σε καλό / Φωτογραφία:
Illumination Entertainment/AP

Πολλοί από τους Κινέζους θεατές κατέκλυσαν το Weibo με σχόλια, όπου εκφράζουν την απογοήτευσή τους για την επέμβαση του μηχανισμού λογοκρισίας, σχολιάζοντας ότι οι post credit σκηνές θύμιζαν παρουσίαση με... PowerPoint.

O DuSir, ένας κριτικός κινηματογράφου με 14.4 εκατ. ακολούθους στο Weibo, επισήμανε ότι η διασκευή της ταινίας που προβλήθηκε στην Κίνα είχε κατά ένα λεπτό μεγαλύτερη διάρκεια από τη διεθνή εκδοχή κι αναρωτήθηκε για ποιον λόγο έγινε αυτό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Μόνον εμείς χρειαζόμαστε ειδική καθοδήγηση και φροντίδα, επειδή φοβούνται ότι “θα μας διαφθείρει” ένα καρτούν», σχολίασε.

Οι δύο εταιρείες διανομής της ταινίας στην Κίνα, οι Huaxia Film Distribution και China Film Co, δεν απάντησαν στο αίτημα δυτικών ΜΜΕ να σχολιάσουν την επέμβαση των λογοκριτών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κίνα έχει επιβάλει όριο στον αριθμό των ξένων ταινιών που μπορούν να προβάλλονται στους εγχώριους κινηματογράφους, ενώ σε πολλές χολιγουντιανές παραγωγές κόβονται ή αλλάζουν κάποιες σκηνές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ταινία Fight Club του 1999, με Κινέζους θεατές να παρατηρούν πέρυσι ότι το φινάλε της, όπου οι πρωταγωνιστές ανατινάζουν ορισμένους ουρανοξύστες, δεν είναι το ίδιο με την κινεζική εκδοχή που προβλήθηκε στο εγχώριο streaming site Τencent Video, καθώς στο τέλος εμφανίστηκε μια παράγραφος που ανέφερε ότι η αστυνομία «αντιλήφθηκε γρήγορα όλο το σχέδιο και συνέλαβε όλους τους εγκληματίες, αποτρέποντας την έκρηξη της βόμβας».

Mετά την κατακραυγή και τις αντιδράσεις του σκηνοθέτη της ταινίας και του συγγραφέα του μυθιστορήματος, πάνω στο οποίο βασίστηκε το φιλμ, η Tencent αποκατέστησε αργότερα το φινάλε του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα Λογοκρισία minions
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ