Κίνα: Σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι μετά από σύγκρουση δύο πλοίων μέσα σε ποταμό - iefimerida.gr

Κίνα: Σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι μετά από σύγκρουση δύο πλοίων μέσα σε ποταμό

Έρευνες μετά τη σύγκρουση πλοίων στην Κίνα
Έρευνες μετά τη σύγκρουση πλοίων στην Κίνα / Φωτογραφία: X
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι πέντε φέρονται ως αγνοούμενοι κατά τη σύγκρουση δύο πλοίων στον ποταμό Γιουάνσουϊ στην επαρχία Χουνάν της κεντρικής Κίνας.

Το παραπάνω μετέδωσε σήμερα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

Δεκαεννέα άνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης μεταξύ ενός πλοίου που μετέφερε επιβάτες και ενός πλοίου ειδικού για τον καθαρισμό ιχνών υδρογονανθράκων. Τρείς μεταξύ αυτών διασώθηκαν.

Περισσότεροι από 500 διασώστες μετέχουν στις επιχειρήσεις. Συνεργεία έρευνας και διάσωσης ανέσυραν στην επιφάνεια το βυθισμένο επιβατικό σκάφος το βράδυ της Παρασκευής, όπου άλλοι εννέα άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί, σύμφωνα με το Xinhua. Οι διασώστες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των άλλων πέντε ανθρώπων που αγνοούνται.

Τα νερά του ποταμού είναι βαθιά στο στενό όπου σημειώθηκε η σύγκρουση. Στο μέρος αυτό του ποταμού το μέσο βάθος των υδάτων ξεπερνά τα 60 μέτρα και πλάτος έως και 500 μέτρα και οι γεωλογικές συνθήκες αυτού του τμήματος του ποταμού είναι πολύπλοκες, με ισχυρά ρεύματα κοντά στην κοιτη του ποταμού, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα πλοία σύγκρουση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ