Χτύπησε ξανά η «κατάρα της Πομπηίας»; Γυναίκα επέστρεψε πέτρες που είχε κλέψει, λέει πως διαγνώστηκε με καρκίνο - iefimerida.gr

Χτύπησε ξανά η «κατάρα της Πομπηίας»; Γυναίκα επέστρεψε πέτρες που είχε κλέψει, λέει πως διαγνώστηκε με καρκίνο

Η κατάρα της Πομπηίας επέστρεψε;
Η κατάρα της Πομπηίας επέστρεψε; /Φωτογραφία: X/ Gabriel Zuchtriegel
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια τουρίστρια που έκλεψε πέτρες από την αρχαία πόλη της Πομπηίας τις επέστρεψε μαζί με μια επιστολή μεταμέλειας, ισχυριζόμενη πως τα κλεμμένα κομμάτια ήταν «καταραμένα».

Η γυναίκα έστειλε ένα πακέτο που περιείχε τρεις μικρές πέτρες και μια επιστολή γραμμένη στα αγγλικά, λέγοντας ότι «δεν γνώριζε για την κατάρα της Πομπηίας» όταν έκλεψε τα αντικείμενα κατά τη διάρκεια των διακοπών της στη νότια Ιταλία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο αρχαιολογικός χώρος της Πομπηίας
Ο αρχαιολογικός χώρος της Πομπηίας

«Είμαι μια υγιής γυναίκα και μέσα σε ένα χρόνο διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού»

Η νεαρή τουρίστρια, η οποία δεν έδωσε το όνομά της, αποκάλυψε στο χειρόγραφο γράμμα της πως είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού μέσα σε ένα χρόνο από την επίσκεψή της στην Πομπηία. «Δεν ήξερα για την κατάρα. Δεν ήξερα ότι δεν έπρεπε να πάρω πέτρες» έγραψε η γυναίκα στην επιστολή της. «Μέσα σε ένα χρόνο, διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού. Είμαι μια νεαρή και υγιής γυναίκα και οι γιατροί είπαν ότι ήταν ‘απλά κακή τύχη’. Παρακαλώ δεχτείτε τη συγνώμη μου και αυτά τα κομμάτια» ανέφερε η τουρίστρια κλείνοντας με το «Λυπάμαι» στα ιταλικά.

Ο Γκαμπριέλ Ζουχτριγκελ, διευθυντής του αρχαιολογικού πάρκου της Πομπηίας, μοιράστηκε μια φωτογραφία της επιστολής και των επιστρεφόμενων αντικειμένων στο X και έγραψε: «Αγαπητέ ανώνυμε αποστολέα αυτής της επιστολής. Οι πέτρες έφτασαν στην Πομπηία. Τώρα, καλή τύχη για το μέλλον σας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ένας τουρίστας επιστρέφει αντικείμενα που έκλεψε από την Πομπηία, επικαλούμενος ως λόγο μια «κατάρα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπά η «κατάρα»

Το 2020, μια Καναδή, η οποία αναγνωρίστηκε μόνο ως Νικόλ, έστειλε ένα πακέτο που περιείχε δύο ψηφιδωτά πλακίδια, τμήματα ενός αμφορέα και ένα κεραμικό κομμάτι που είχε κλέψει από την Πομπηία σε ένα ταξίδι της.

Η Νικόλ, η οποία είχε κλέψει τα αντικείμενα το 2005, δήλωσε ότι τα επέστρεφε αφού της είχαν χαρίσει 15 χρόνια κακοτυχίας. Στην επιστολή εξομολόγησής της στην οποία περιέγραφε λεπτομερώς την κλοπή της και την επακόλουθη σειρά ατυχιών της, συμπεριλαμβανομένων δύο περιπτώσεων καρκίνου του μαστού και οικονομικών δυσχερειών. «Σας παρακαλώ, πάρτε τα πίσω, φέρνουν κακή τύχη» έγραψε τότε.

Είπε ότι πήρε τα αντικείμενα επειδή ήθελε να αποκτήσει ένα κομμάτι της ιστορίας που κανείς άλλος δεν είχε, αλλά είχαν «τόση αρνητική ενέργεια… συνδεδεμένη με αυτή τη γη της καταστροφής».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως έγραψε: «Είμαι 36 ετών και είχα δύο φορές καρκίνο του μαστού. Η τελευταία φορά κατέληξε σε διπλή μαστεκτομή. Η οικογένειά μου κι εγώ είχαμε επίσης οικονομικά προβλήματα. Είμαστε καλοί άνθρωποι και δεν θέλω να μεταδώσω αυτή την κατάρα στην οικογένεια ή στα παιδιά μου» .

Τι λέει ο διευθυντής του αρχαιολογικού χώρου της Πομπηίας - Έχουν φτιάξει μουσείο με απολογητικές επιστολές

Η αρχαία πόλη της Πομπηίας είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα αξιοθέατα της Ιταλίας και αρκετοί είναι αυτοί που έχουν κλέψει θραύσματα. Μάλιστα, έχουν επιστραφεί τόσα πολλά κλεμμένα κειμήλια συνοδευόμενα από επιστολές που εκφράζουν ενοχές, ώστε οι υπεύθυνοι της Πομπηίας δημιούργησαν ένα μουσείο για να τα εκθέσουν.

Ο Γκάμπριελ Ζούχτριγκελ δήλωσε ότι είχαν λάβει εκατοντάδες απολογητικές επιστολές από τουρίστες που είχαν κλέψει αντικείμενα από τον αρχαίο χώρο, πολλοί από τους οποίους επικαλέστηκαν μια «κατάρα».

Μιλώντας για την τελευταία περίπτωση της γυναίκας που έστειλε πίσω τρεις ελαφρόπετρες, δήλωσε στο RaiNews24: «Απαντήσαμε στην κυρία που μας έγραψε γιατί το γράμμα της είναι πολύ συγκινητικό, αλλά πρέπει να θυμόμαστε: Η κλοπή αγαθών από αρχαιολογικούς χώρους είναι έγκλημα και πρέπει να αναφέρουμε τα πάντα στις αρχές».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και πρόσθεσε: «Πολλοί άνθρωποι μας γράφουν για την υποτιθέμενη κατάρα και μας λένε για τις ατυχίες που έχουν υποστεί στην εργασία τους, στην ασθένεια: αυτά είναι συγκινητικά και θλιβερά πράγματα. Πολλοί γράφουν επιστρέφοντας αντικείμενα που είχαν κλέψει όταν ήταν παιδιά, πρόκειται για κλοπές που συνέβησαν πριν από δεκαετίες. Δεν έχει νόημα να παίρνουμε αυτά τα αντικείμενα. Πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει ότι παρακολουθούμε τον χώρο με βιντεοεπιτήρηση, αλλά ο χώρος είναι μεγάλος και θα μπορούσε να συμβεί να κλαπεί κάτι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ