Την ακύρωση του γάμου της από δικαστήριο του Καναδά πέτυχε μια γυναίκα, που δεν μπορούσε να απολαύσει το σεξ με τον άνδρα της, επειδή ο τελευταίος αντιμετώπιζε προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.
Η δικαστίνα Γουέντι Μπέικερ του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βρετανικής Κολούμπια του Καναδά ενέκρινε το αίτημα της γυναίκας μετά την κατάθεση του ζευγαριού ότι αδυνατούσαν να κάνουν σεξ. Το ζευγάρι είχε παντρευτεί τον Αύγουστο του 2018, αλλά αδυνατώντας να γευθούν τις χαρές μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής κατέφυγαν σε συμβουλευτικές συνεδρίες στην Chinese Alliance Church, όπου η γυναίκα δήλωσε ότι πριν το γάμο τους ο μελλοντικός σύζυγός της ουδέποτε είχε αναφέρει ότι πιθανώς να είχαν πρόβλημα με το σεξ.
Από τη μέρα που παντρεύτηκαν μέχρι τον Μάρτιο του 2019 προσπαθούσαν να κάνουν σεξ χωρίς να τα καταφέρουν – αν και οι δυο τους διαφώνησαν ως προς το ποιος ήταν πιο πρόθυμος και κατά πόσον ο άνδρας προφασιζόταν πονοκεφάλους για να το αποφύγει, όπως κάνουν συχνά άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας. Σταμάτησαν να συζούν όταν η γυναίκα έστειλε τον άνδρα της να δει έναν γιατρό, ο οποίος πάντως επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει θέμα κι ότι ο σύζυγος μπορούσε να εκπληρώσει τα συζυγικά του καθήκοντα.
Τι υποστήριξε ο άνδρας στο δικαστήριο
Στο δικαστήριο ο άνδρας επέρριψε στην πρώην γυναίκα του την ευθύνη που δεν έκαναν σεξ και μάλιστα υποστήριξε ότι έχει μια νέα ερωτική σύντροφο, με την οποία και συνευρίσκονται τακτικά. Η νέα φίλη, ωστόσο, δεν κατέθεσε στοιχεία στο δικαστήριο για τις σεξουαλικές τους επαφές. Καναδικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση ακύρωσης γάμου στα δικαστικά χρονικά της χώρας - και μάλιστα τόσο σπάνια, που δεν εντοπίζεται ούτε στα στοιχεία της καναδικής στατιστικής υπηρεσίας.
Η δικηγόρος Αμάντα Τζέιμς, που γνωστοποίησε την υπόθεση, τόνισε ότι μολονότι χειρίζεται καθημερινά υποθέσεις διαζυγίων, ουδέποτε χρειάστηκε να βοηθήσει πελάτες της να ακυρωθεί ο γάμος τους επειδή το έτερον ήμισυ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα συζυγικά του καθήκοντα. «Είναι τόσο σπάνιο. Οι ακυρώσεις είναι η εξαίρεση, όχι ο κανόνας», υποστήριξε η δικηγόρος.