Ιταλικό χωριό αναδύθηκε από λίμνη μετά από 71 χρόνια - Οι τουρίστες κάνουν βόλτα στα ερείπια [εικόνες] - iefimerida.gr

Ιταλικό χωριό αναδύθηκε από λίμνη μετά από 71 χρόνια - Οι τουρίστες κάνουν βόλτα στα ερείπια [εικόνες]

Το καμπαναριό του βυθισμένου ιταλικού χωριού
Το καμπαναριό του βυθισμένου ιταλικού χωριού/Φωτογραφία: Instagram/ariannapavani.it
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ερείπια ενός χαμένου ιταλικού χωριού επανεμφανίστηκαν για πρώτη φορά μετά από 71 χρόνια όπου είχε βυθιστεί στον πάτο μιας λίμνης για τη δημιουργίας μιας υδροηλεκτρικής εγκατάστασης.

Το Κουρόν, ένα πρώην αλπικό χωριό στο βορειοανατολικό Τιρόλο της Ιταλίας, πλημμύρισε προκειμένου να γίνει δεξαμενή το 1950 - παρά τις αντιρρήσεις των εκατοντάδων κατοίκων του. Κατασκευάστηκε ένα φράγμα για να συγχωνεύσει δύο τεχνητές λίμνες και να δημιουργήσει έναν τόπο παραγωγής ενέργειας, κάνοντας το χωριό να καλυφθεί από την λίμνη Ρέζια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ερείπια του παλιού χωριού έρχονται ξανά στην επιφάνεια
Ερείπια του παλιού χωριού έρχονται ξανά στην επιφάνεια

Περίπου 163 σπίτια χάθηκαν στην κοίτη της λίμνης και μόνο το καμπαναριό της εκκλησίας του 14ου αιώνα παρέμεινε ορατός στην επιφάνεια του νερού, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό ορόσημο που έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο.

Τουρίστες και ντόπιοι επισκέπτονται τα ερείπια του Κουρόν

Τώρα, δεκαετίες αργότερα, καθώς η δεξαμενή έχει αποστραγγιστεί προσωρινά, αποκαλύπτονται τα ερείπια του Κουρόν, που συνορεύει με την Αυστρία και την Ελβετία. Οι φωτογραφίες στα social media δείχνουν τουρίστες και ντόπιους να περπατούν ξανά στα ερείπια σκαλοπατιών, τοίχων και κελαριών του πρώην οικισμού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πώς είχαν πείσει τους κατοίκους να εγκαταλείψουν το χωριό

Περίπου 400 άτομα που εκτοπίστηκαν από το χωριό το 1950 εγκαταστάθηκαν εκεί κοντά, σχηματίζοντας ένα νέο χωριό. Οι υπόλοιποι 600 πιστεύεται ότι έχουν μετακομίσει πιο μακριά. Λέγεται ότι οι ντόπιοι είχαν αρχικά ενημερωθεί ότι η λίμνη θα ήταν περίπου 5 μέτρα βαθιά, αφήνοντας μερικά σπίτια πάνω από την επιφάνεια του νερού.

Παλιά κελάρια έρχονται ξανά στο φως
Παλιά κελάρια έρχονται ξανά στο φως

Ωστόσο, μια πινακίδα που είχε τοποθετηθεί στο χωριό το 1940 – και ήταν γραμμένη στα ιταλικά, τα οποία δεν μιλούσαν οι ντόπιοι – λέγεται ότι έπαιρνε πίσω αυτή την υπόσχεση, ενημερώνοντας τους κατοίκους, πως το βάθος της λίμνης θα έφτανε τα 22 μέτρα, αναφέρουν οι The Times.

Μια σιδερένια καγκελόπορτα
Μια σιδερένια καγκελόπορτα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συγγραφέας Μάρκο Μπαλζάνο, ο οποίος έγραψε το 2018 το μυθιστόρημα «I’m Staying Here», το οποίο αναφέρεται στο Κουρόν, δήλωσε στους The Times πως το θέαμα έφερε ξανά στην επιφάνεια «μια προβληματική μνήμη που εξαπλώνεται από αυτό το μικρό χωριό στην υπόλοιπη Ιταλία, και μας ξαναφέρει πίσω σε δύσκολους καιρούς». Η ιστορία του χωριού έχει εμπνεύσει μάλιστα ένα δράμα του Netflix του 2020, με το όνομα «Curon».

Η Λουίζα Ατζολίνι, κάτοικος της περιοχής έχει αναρτήσει πολλές φωτογραφίες από τα ερείπια του χωριού, και έγραψε στο Twitter: «Το Κουρόν όπως δεν το έχετε ξαναδεί. Για λόγους συντήρησης, η λίμνη Ρέζια έχει ημι-αποστραγγιστεί και τα ερείπια του παλιού χωριού ξαναεμφανίστηκαν. Ένα παράξενο συναίσθημα να περπατάς στα ερείπια των σπιτιών».

Φωτογραφίες: Instagram/Luisa Azzolini

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ χωριό Ιταλία Λίμνη ερείπια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ