Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία, καταγράφηκαν 192.320 περιστατικά κορονοϊού και 380 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 1.181.889 διαγνωστικά τεστ, το 16,3% από τα οποία προέκυψε θετικό.
Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας, σήμερα βρίσκονται 1.688 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 19.500.
Στη φάση αυτή, οι θετικοί στον ιό, σε όλη την χώρα, είναι 2.626.590. Τα περισσότερα κρούσματα, σήμερα, καταγράφηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, της Βενετίας και της Μπολόνια.
Σε ό,τι αφορά την πορεία της πανδημίας, τα τελευταία στοιχεία που αφορούν τις ΜΕΘ, δείχνουν να επιβεβαιώνουν τη χθεσινή δήλωση του υφυπουργού Υγείας, Πιερπάολο Σιλέρι, ότι η χώρα έχει αγγίξει το ανώτατο σημείο διάδοσης του νέου αυτού κύματος: ο αριθμός των ασθενών με covid 19, στις μονάδες εντατικής θεραπείας δώδεκα περιφερειών σήμερα είναι σταθερός, σε έξι μειώνεται και μόνο σε δυο παρουσιάζει αύξηση.
Ο Ιταλός υπουργός Παιδείας, δε, Πατρίτσιο Μπιάνκι, θέλησε να απαντήσει στις δηλώσεις πολλών διευθυντών σχολείων, οι οποίοι τόνισαν ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των τάξεων που αναγκάζονται να κάνουν χρήση της τηλεκπαίδευσης.
«Το 93,4% των τάξεων της χώρας μας είναι γεμάτο μαθητές. Στο 13,1% προβλέπεται και παρακολούθηση των μαθημάτων εξ αποστάσεως, για μέρος των μαθητών», τόνισε ο αρμόδιος υπουργός.
Από την Ένωση Λυκειαρχών της χώρας, υπογραμμίσθηκε ότι «οι τάξεις σε τηλεκπαίδευση αγγίζουν το 50% του συνόλου». Σύμφωνα με τον Πατρίτσιο Μπιάνκι, όμως, «πρόκειται για εκτιμήσεις οι οποίες στερούνται αριθμητικής βάσης».
Σύμφωνα, τέλος, με την εφημερίδα Corriere della Sera, αρκετοί Ιταλοί ζουν ένα είδος «εκούσιας καραντίνας», η οποία οφείλεται στο υψηλό ποσοστό μετάδοσης της παραλλαγής Όμικρον. Βάσει των τελευταίων στοιχείων, τα οποία βασίζονται και σε ηλεκτρονικές εφαρμογές, «το 20% των πολιτών δουλεύει σε τηλεργασία και δεν μπαίνει, πλέον, στα καφέ μπαρ των ιταλικών πόλεων», προσθέτει η Corriere.