Ιταλία: «Η ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης απαιτεί κοινά χρηματοοικονομικά εργαλεία», δήλωσε o Τζεντιλόνι - iefimerida.gr

Ιταλία: «Η ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης απαιτεί κοινά χρηματοοικονομικά εργαλεία», δήλωσε o Τζεντιλόνι

Πάολο Τζεντινόλι
Πάολο Τζεντινόλι / Φωτγοραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για οικονομικά και νομισματικά θέματα, Πάολο Τζεντιλόνι, μίλησε στην δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας.

Ο Τζεντιλόνι αναφέρθηκε στις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, δίνοντας έμφαση στο κεφάλαιο της ενέργειας και σε επιπλέον εργαλεία που πρέπει να αποκτήσει η Ευρώπη.

Με αναφορά στις κυρώσεις κατά της Μόσχας, ο Επίτροπος Τζεντιλόνι υπογράμμισε ότι «βρίσκονται στο τραπέζι και νέες δυνατότητες, όπως μέτρα που να αφορούν το πετρέλαιο», αλλά «πρέπει να εξακριβωθεί τι συνέπειες μπορεί να υπάρξουν και να αποφευχθούν διχασμοί μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η μέχρι τώρα ευρωπαϊκή απάντηση ήταν σίγουρα θετική, με ενότητα, κυρώσεις και βοήθεια προς τους πρόσφυγες. Από οικονομικής απόψεως, θεωρώ ότι πρέπει να εργαστούμε για να αποκτήσουμε κάποια επιπλέον εργαλεία, υπέρ της ενεργειακής μας αυτονομίας», πρόσθεσε ο Τζεντιλόνι.

Ο Πάολο Τζεντιλόνι / Φωτογραφία: ΑΡ
Ο Πάολο Τζεντιλόνι / Φωτογραφία: ΑΡ

«Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια νέα εργαλεία της Ένωσης, για να στηριχθεί αυτή η ενεργειακή αυτονομία. Πρόκειται για μια πορεία η οποία χρειάζεται επίπονη προσπάθεια και που δεν προϋποθέτει το ίδιο οικονομικό κόστος για όλες τις χώρες μέλη. Μια προσπάθεια η οποία απαιτεί αλληλεγγύη και κοινά χρηματοοικονομικά μέσα», εξήγησε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκτίμηση του Τζεντιλόνι για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ερωτηθείς για το πώς βλέπει τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ουκρανία, ο Πάολο Τζεντιλόνι απάντησε: «Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η διάρκεια του πολέμου.

Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει, αλλά για να γίνει αυτό, η Ουκρανία πρέπει να αντέξει - να μην φτάσουμε σε παράδοση - και κάποιοι μεγάλοι παίκτες, όπως η Κίνα, να κάνουν αισθητή την παρουσία τους».

«Αποφασίσαμε να μην αντιδράσουμε στρατιωτικά, σε μια στρατιωτική επίθεση, και κάναμε καλά. Η θέση αυτή, όμως, έχει ένα κόστος. Δεν μπορούμε να νομίζουμε ότι αποφεύγουμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, χωρίς κανένα κόστος, αλλά θα προσπαθήσουμε να το περιορίσουμε όσο μπορούμε.

Όλη αυτή η τρομερή υπόθεση πρέπει να τελειώσει γρήγορα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάτι που εξαρτάται - σε έναν βαθμό - και από εμάς», ολοκλήρωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ