Ισραήλ: Ο υπ. Οικονομικών Σμότριτς ανακοίνωσε επίσκεψη-αστραπή στις ΗΠΑ -Ο σκοπός - iefimerida.gr

Ισραήλ: Ο υπ. Οικονομικών Σμότριτς ανακοίνωσε επίσκεψη-αστραπή στις ΗΠΑ -Ο σκοπός

Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριτς
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριτς / Φωτογραφία AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ισραηλινός υπ. Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς, υποστηρικτής της προσάρτησης της Δ. Όχθης, ανακοίνωσε ότι αναχώρησε για μια «επίσκεψη αστραπή» στις ΗΠΑ.

«Αναχώρησα απόψε για μια σύντομη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα συναντηθώ με κυβερνητικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Σκοτ Μπέσεντ.

Στόχος της επίσκεψης του Ισραηλινού

Στόχος αυτής της επίσκεψης είναι η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών (…) και η εμβάθυνση της στρατηγικής συμμαχίας μεταξύ των δύο χωρών μας», έγραψε ο Μπεζαλέλ Σμότριτς, στο X, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πιθανόν να κάνει επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες για το ζήτημα της προσάρτησης από το Ισραήλ ολόκληρης ή μέρους της Δυτικής Όχθης, παλαιστινιακού εδάφους υπό ισραηλινή κατοχή από το 1967.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση αυτής της επίσκεψης έρχεται την ώρα που στο Κάιρο πραγματοποιείται σήμερα έκτακτη σύνοδος κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου με σκοπό να συζητηθεί μια αντιπρόταση στο σχέδιο που παρουσίασε στις 4 Φεβρουαρίου ο Τραμπ για την ανάληψη του ελέγχου της Λωρίδας της Γάζας από τις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να γίνει «Ριβιέρα της Μέσης Ανατολής» μετά τη μεταφορά σε τρίτες χώρες των Παλαιστινίων που ζουν εκεί.

Ερωτηθείς κατά την παρουσίαση του σχεδίου αν υποστηρίζει την αρχή της ισραηλινής προσάρτησης της Δυτικής Όχθης, ο Τραμπ απάντησε ότι πιθανότατα θα κάνει «ανακοίνωση» για το θέμα εντός τεσσάρων εβδομάδων.

Το 2024, το Διεθνές Δικαστήριο (ICJ), το ανώτατο νομικό όργανο του ΟΗΕ, έκρινε με συμβουλευτική γνωμοδότησή του ότι η συνεχιζόμενη παρουσία του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη είναι «παράνομη».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνέχιση του ισραηλινού εποικισμού σε αυτό το έδαφος καταδικάζεται τακτικά ως παράνομη βάσει του διεθνούς δικαίου από τα Ηνωμένα Έθνη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ