Ισραήλ: Χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το σύστημα αεράμυνας «Arrow» - Αναχαίτισε πύραυλο από την Ερυθρά Θάλασσα - iefimerida.gr

Ισραήλ: Χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το σύστημα αεράμυνας «Arrow» - Αναχαίτισε πύραυλο από την Ερυθρά Θάλασσα

Το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα Arrow 3
Το ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα Arrow 3 / Φωτογραφία αρχείου: Israel Missile Defense Organization, Ministry of Defense
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι αναχαίτισε πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά από το προηγμένο σύστημα αεράμυνάς του.

«Ένας πύραυλος εδάφους-εδάφους εκτοξεύθηκε προς το ισραηλινό έδαφος από τη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας και αναχαιτίστηκε με επιτυχία από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας», ανέφερε ο στρατός σε μια ανακοίνωση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Ισραήλ χρησιμοποίησε το σύστημα αεράμυνας «Arrow» για πρώτη φορά από την έναρξη της σύγκρουσης για να αναχαιτίσει τον πύραυλο που εκτοξεύθηκε.

«Τα συστήματα ανίχνευσης της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ παρακολούθησαν την τροχιά του πυραύλου, ο οποίος αναχαιτίστηκε με επιτυχία από το σύστημα αεράμυνας ''Βέλος'' τη βέλτιστη επιχειρησιακή στιγμή και θέση», ανέφεραν οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF).

Αυτό έρχεται μετά τον ήχο των σειρήνων αεροπορικής επιδρομής στην πόλη Ελάτ της Ερυθράς Θάλασσας και αφού ο στρατός του Ισραήλ δήλωσε ότι κατέρριψε έναν «εναέριο στόχο» που πλησίαζε σήμερα το πρωί, μετέδωσε το BBC.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από μια αρχική προειδοποίηση για πιθανή «εχθρική εισβολή αεροσκάφους», οι IDF δήλωσαν ότι τα «συστήματά τους εντόπισαν έναν εναέριο στόχο που πλησίαζε το ισραηλινό έδαφος» και ότι «δεν υπήρχε απειλή ή κίνδυνος για τους πολίτες».

Το σύστημα αεράμυνας «Arrow»

Το Arrow ή Hetz είναι ένα σύστημα αντιβαλλιστικών πυραύλων που σχεδιάστηκε για να ικανοποιήσει μια ισραηλινή απαίτηση για ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας που θα είναι πιο αποτελεσματικό κατά των βαλλιστικών πυραύλων από τον πύραυλο εδάφους-αέρος MIM-104 Patriot. Με κοινή χρηματοδότηση και παραγωγή από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η ανάπτυξη του συστήματος ξεκίνησε το 1986 και συνεχίζεται έκτοτε.

Αναλαμβάνεται από το τμήμα MALAM της Ισραηλινής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (IAI) και την Boeing, και εποπτεύεται από το Ισραηλινό υπουργείο Άμυνας και την Υπηρεσία Πυραυλικής Άμυνας των ΗΠΑ. Αποτελεί το πεδίο μεγάλου βεληνεκούς του πολυεπίπεδου πυραυλικού αμυντικού συστήματος του Ισραήλ, μαζί με το David's Sling (σε μεσαίο και μεγάλο βεληνεκές) και τα Iron Dome όσο και Iron Beam (σε μικρές αποστάσεις).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Drones από την Υεμένη με στόχο το Ισραήλ

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, μια χώρα που έχει ακτές στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσαν σήμερα ότι εκτόξευσαν «τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη» (drones) προς την κατεύθυνση του Ισραήλ, ως απάντηση στους βομβαρδισμούς του εναντίον της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ισραήλ κατηγόρησε το προσκείμενο στο Ιράν κίνημα Χούθι ότι έστειλε μη επανδρωμένα αεροσκάφη που προκάλεσαν εκρήξεις σε δύο αιγυπτιακές πόλεις στην Ερυθρά Θάλασσα, λέγοντας ότι είχαν ως στόχο να πλήξουν το Ισραήλ, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ