Ιράν: Κλείνει το μουσείο σύγχρονης τέχνης της Τεχεράνης διότι τα έργα κινδυνεύουν από τα... ζωύφια [βίντεο] - iefimerida.gr

Ιράν: Κλείνει το μουσείο σύγχρονης τέχνης της Τεχεράνης διότι τα έργα κινδυνεύουν από τα... ζωύφια [βίντεο]

Τα εν λόγω ζωύφια προκάλεσαν συναγερμό στο μουσείο σύγχρονης τέχνης της Τεχεράνης
Τα εν λόγω ζωύφια προκάλεσαν συναγερμό στο μουσείο σύγχρονης τέχνης της Τεχεράνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιρανικό μουσείο που παρουσιάζει αριστουργήματα σύγχρονης τέχνης κλείνει για δύο ημέρες για να γίνουν εργασίες απεντόμωσης.

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια κοινοποίησης ενός βίντεο που που δείχνει δύο ζωύφια να τρώνε χαρτί πάνω σε μια διάσημη φωτογραφία.

Το μουσείο σύγχρονης τέχνης της Τεχεράνης παρουσιάζει για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες έκθεση για τον μινιμαλισμό, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ανάμεσα σε 120 από τα μεγαλύτερα έργα σύγχρονης τέχνης 34 διάσημων καλλιτεχνών, μια σπάνια φωτογραφία εστίασε όλη την προσοχή: αυτή του ζεύγους των Γερμανών φωτογράφων Μπερντ και Χίλα Μπέχερ.

Σε ερασιτεχνικό βίντεο, η γνησιότητα του οποίου δεν μπόρεσε να εξακριβωθεί ανεξάρτητα από το Γαλλικό Πρακτορείο, φαίνονται τα δύο ζωύφια κάτω από το τζάμι της κορνίζας της.

Καθώς λάτρεις της τέχνης και ειδικοί δήλωναν την ανησυχία τους, το μουσείο ανακοίνωσε την απεντόμωση των χώρων του και εξέφρασε επίσημα συγγνώμη, τονίζοντας ότι κάλεσε αμέσως ειδικούς για να αξιολογήσουν την κατάσταση της φωτογραφίας όπως και την κατάσταση των άλλων έργων της έκθεσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ευτυχώς, το συγκεκριμένο έργο δεν υπέστη καμιά ζημιά ούτε κάποιο έντομο εθεάθη στα άλλα έργα της έκθεσης», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Οι φωτογραφίες του ζεύγους Μπέχερ, γνωστού για τα βιομηχανικά του κλισέ ή τις τυπολογίες, αποτελούν μέρος μιας συλλογής έργων καλλιτεχνών διεθνούς φήμης όπως ο Μαρσέλ Ντυσάμπ, ο Ντόναλντ Τζουντ και ο Σολ ΛεΒίτ, που εκτίθεται στην Τεχεράνη από τις 22 Ιουνίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Το μουσείο σύγχρονης τέχνης της Τεχεράνης είχε ανοίξει στα τέλη της δεκαετίας του 1970 με πρωτοβουλία της Φαράχ Ντιμπά, της συζύγου του σάχη. Μετά την επανάσταση του 1979, μεγάλο μέρος αυτής της μυθικής κληρονομιάς φυλασσόταν επί χρόνια στις αποθήκες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ