Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που επιτέθηκε με σουβλί σε 59 γυναίκες - iefimerida.gr

Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που επιτέθηκε με σουβλί σε 59 γυναίκες

Ιράν
Άντρας στο Ιράν τραυμάτιζε γυναίκες με σουβλί /Φωτογραφία: Mizan Online
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Ιράν εκτέλεσε έναν άνδρα που καταδικάστηκε για «διαφθορά επί της γης» επειδή επιτέθηκε σε δεκάδες γυναίκες στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Ο Rastgooei Kandolaj επιτέθηκε σε τουλάχιστον 59 γυναίκες χρησιμοποιώντας ένα σουβλί, ένα εργαλείο επεξεργασίας ξύλου, προκαλώντας τραυματισμούς και σπέρνοντας «τρόμο στην Τεχεράνη», ανακοίνωσε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος του δικαστικού σώματος Mizan Online.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πολλές γυναίκες είχαν αναφέρει ότι ο δράστης ήταν μασκοφόρος και οδηγούσε μοτοσυκλέτα όταν πραγματοποίησε τις επιθέσεις τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με το Mizan Online.

Δεν διευκρινίστηκε πότε συνελήφθη ο Kandolaj. Καταδικάστηκε σε θανατική ποινή αφού καταδικάστηκε για το βαρύτατο αδίκημα της «διαφθοράς επί της γης», σύμφωνα με το Mizan. Ο Kandolaj είχε ασκήσει έφεση και ζήτησε εκ νέου δίκη, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο υποστήριξε την αρχική ετυμηγορία. «Η θανατική ποινή του… Ραστγκουέι Καντολάτζ, που τραυμάτισε γυναίκες και κορίτσια με σουβλί και δημιούργησε τρόμο στην Τεχεράνη, εκτελέστηκε», ανέφερε το Mizan.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συχνή τιμωρία η θανατική ποινή στο Ιράν

Το Ιράν χρησιμοποιεί τη θανατική ποινή για σοβαρά εγκλήματα, όπως δολοφονίες και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και για τον βιασμό και τη σεξουαλική επίθεση.

Η Ισλαμική Δημοκρατία εκτελεί περισσότερους ανθρώπους ετησίως από οποιοδήποτε άλλο έθνος εκτός από την Κίνα, για την οποία δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία, σύμφωνα με ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Αμνηστίας.

Σύμφωνα με το Ιράν Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHR), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα τη Νορβηγία, το 2024 σημειώνεται νέα αύξηση των εκτελέσεων, με τουλάχιστον 166 εκτελέσεις να καταγράφονται μόνο τον Οκτώβριο, ο υψηλότερος αριθμός που καταγράφηκε σε έναν μήνα από τότε που η ΜΚΟ άρχισε να καταγράφει τις εκτελέσεις το 2007.

Ο απαγχονισμός είναι η πιο κοινή μέθοδος εκτέλεσης στο Ιράν και αυτή που χρησιμοποιείται περισσότερο από τα τέλη της δεκαετίας του 1980.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δραματικές εικόνες και βίντεο που έχουν κυκοφορήσει δείχνουν πώς μερικοί από τους καταδικασμένου σε θάνατο κρέμονται από γερανούς, γεγονός που κάνει τον θάνατό τους αργό και επώδυνο. Τα πλήθη ενθαρρύνονται να παρακολουθούν τις εκτελέσεις και πολλές συχνά οι φρικτές σκηνές μεταδίδονται ακόμη και στην τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα του Ιράν, ο απαγχονισμός μπορεί επίσης να συνδυαστεί με άλλες μορφές τιμωρίας, όπως μαστίγωμα, ακρωτηριασμό ή σταύρωση.

Ακτιβιστές κατηγορούν το Ιράν ότι χρησιμοποιεί τη θανατική ποινή ως μέσο για να ενσταλάξει τον φόβο σε όλη την κοινωνία, ιδιαίτερα στον απόηχο των πανεθνικών διαδηλώσεων 2022-2023 που συγκλόνισαν τις ισλαμικές αρχές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ