Ανάλυση ΗΠΑ: Οι κυρώσεις εμποδίζουν τη Ρωσία να συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία -Ξεμένει από προμήθειες - iefimerida.gr

Ανάλυση ΗΠΑ: Οι κυρώσεις εμποδίζουν τη Ρωσία να συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία -Ξεμένει από προμήθειες

Ουκρανός Ρωσία πυρομαχικά
Ουκρανός στρατιώτης μαζεύει τα πυρομαχικά που άφησαν πίσω τους οι ρωσικές δυνάμεις / Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δυτικές κυρώσεις έχουν περιορίσει δραστικά την ικανότητα της Ρωσίας να αναπληρώνει τα πυρομαχικά που χρησιμοποιεί στην Ουκρανία, υποστηρίζει ανάλυση από το γραφείο του διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Μόσχα αναγκάζεται, έτσι, να αναθέσει στις υπηρεσίες πληροφοριών της να βρουν τρόπους για να αποφύγει τους περιορισμούς και να προμηθευτεί την κρίσιμη τεχνολογία, που είναι απαραίτητη για να συντηρήσει την πολεμική της προσπάθεια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ρωσία έχει χάσει περισσότερα από 6.000 κομμάτια εξοπλισμού από την έναρξη του πολέμου, όπως δείχνει η ανάλυση που έλαβε το CNN, με τον στρατό της χώρας να αγωνίζεται να αποκτήσει τα μικροτσίπ, τα μηχανήματα και την τεχνολογία θερμικής απεικόνισης που απαιτούνται για την κατασκευή νέων όπλων.

Οι σαρωτικοί περιορισμοί της Δύσης στις εξαγωγές προς τη Ρωσία ανάγκασαν τις αμυντικές βιομηχανικές εγκαταστάσεις της χώρας να μένουν περιοδικά σε αδράνεια.

Δύο από τους μεγαλύτερους εγχώριους κατασκευαστές μικροηλεκτρονικών της χώρας αναγκάστηκαν να σταματήσουν προσωρινά την παραγωγή, επειδή δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα ξένα εξαρτήματα. Ακόμη και η έλλειψη ρουλεμάν -ένα στοιχείο χαμηλής τεχνολογίας- έχει υπονομεύσει την παραγωγή αρμάτων μάχης, αεροσκαφών, υποβρυχίων και άλλων στρατιωτικών συστημάτων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έλλειψη σημαντικών προμηθειών στην αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας

Ήδη από τον Μάιο, μόλις λίγους μήνες μετά τον πόλεμο, η ρωσική αμυντική βιομηχανία αντιμετώπισε έλλειψη προμηθειών και εξαρτημάτων για ντίζελ κινητήρες πλοίων, εξαρτήματα ελικοπτέρων και αεροσκαφών και συστήματα ελέγχου πυρός, σύμφωνα με την ανάλυση. Έτσι, η Ρωσία αναγκάστηκε να βγάλει από τις αποθήκες της άρματα μάχης της σοβιετικής εποχής για χρήση στην Ουκρανία.

Οι λεπτομέρειες κοινοποιήθηκαν σε μια παρουσίαση με παρόντες ανώτερους οικονομικούς αξιωματούχους από σχεδόν 30 χώρες την Παρασκευή, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για ενημέρωση σχετικά με την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων στην καταστολή της στρατιωτικής βιομηχανίας της Ρωσίας.

«Έχουν να κάνουν κρίσιμες επιλογές για το τι μπορούν να κάνουν στο πεδίο της μάχης, γιατί δεν έχουν τα τανκς, τον εξοπλισμό που χρειάζονται για να φτιάξουν ελικόπτερα, τους ημιαγωγούς για να εκτοξεύσουν πυραύλους ακριβείας στην Ουκρανία» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Γουόλι Αντεγέμο, σε αποκλειστική συνέντευξη στο CNN.

«Η Ρωσία ξεμένει από στρατεύματα και πυρομαχικά. Τους τελειώνουν οι δεξαμενές και άλλα υλικά. Και αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, χρησιμοποιώντας κυρώσεις και ελέγχους εξαγωγών, είναι να τους καταστήσουμε πιο δύσκολο να ενισχύσουν τα στρατεύματά τους και να αποκτήσουν τα πράγματα που χρειάζονται για να συνεχίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία», είπε ο Αντεγέμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πόσο βοηθά η Κίνα την πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας

Οι περιορισμοί στις εξαγωγές ώθησαν στην εξάρτηση από λαθραία τσιπ, λύσεις και εισαγωγές χαμηλότερης ποιότητας (για παράδειγμα, από την Κίνα), υπονομεύοντας τα οπλικά συστήματα, αναφέρει η παρουσίαση, και προσθέτει ότι έχει εκτεθεί η ευπάθεια της Ρωσίας σε χαμηλής αξίας αλλά λειτουργικές τεχνολογίες, όπως ρουλεμάν και συνδετήρες.

Ο βαθμός της βοήθειας του Πεκίνου στην πολεμική προσπάθεια της Ρωσίας έχει αποτελέσει αντικείμενο έντονου ελέγχου στην Ουάσιγκτον. Ο Μπάιντεν προειδοποίησε τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα αυτό το έτος να μην παράσχει στρατιωτική βοήθεια στη Μόσχα, ενώ οι ΗΠΑ έχουν κυνηγήσει κινεζικές εταιρείες και ερευνητικά ινστιτούτα για την υποστήριξη του ρωσικού στρατού.

Ωστόσο, ο Αντεγέμο είπε ότι το Πεκίνο μέχρι στιγμής δεν έχει βοηθήσει πολύ. «Η Κίνα δεν μπορεί να προσφέρει στη Ρωσία κάτι που δεν διαθέτει. Και η Κίνα δεν παράγει τους πιο προηγμένους ημιαγωγούς. Αυτά παράγονται από τους συμμάχους και τους εταίρους μας. Έτσι, η Ρωσία ψάχνει για αυτά τα πράγματα. Ο λόγος που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες πληροφοριών και τις εταιρείες τους για να τα αποκτήσουν είναι επειδή οι χώρες στις οποίες απευθύνονται δεν τα έχουν», τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ