Ινδία: Έρευνα για αντιβηχικό σιρόπι -Φέρεται να ευθύνεται για τον θάνατο 18 παιδιών στο Ουζμπεκιστάν - iefimerida.gr

Ινδία: Έρευνα για αντιβηχικό σιρόπι -Φέρεται να ευθύνεται για τον θάνατο 18 παιδιών στο Ουζμπεκιστάν

Παιδί διαβάζει στην Ινδία
Παιδί διαβάζει στην Ινδία/ Φωτογραφία: Shutterstock/ PRASANNAPIX
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αρχές της Ινδίας διέταξαν σήμερα να διακοπεί η παραγωγή σε μια φαρμακοβιομηχανία, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για ένα αντιβηχικό σιρόπι το οποίο, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ουζμπεκιστάν, ευθύνεται για τον θάνατο τουλάχιστον 18 παιδιών.

«Τα αποτελέσματα (της έρευνας) αναμένονται σε μερικές ημέρες», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντινές Τιουάρι, μέλος της υπηρεσίας ελέγχου των φαρμάκων. Σύμφωνα με τον Τιουάρι, τα συγκεκριμένα σιρόπια δεν πωλούνται στην Ινδία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υπουργός Υγείας Μανσούχ Μανταβίγια έγραψε στο Twitter ότι έχουν ληφθεί δείγματα του σιροπιού και εστάλησαν για ανάλυση.

Στο Ουζμπεκιστάν, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Τετάρτη ότι 18 παιδιά, ηλικίας από πέντε μηνών μέχρι τεσσάρων ετών, πέθαναν λόγω οξείας νεφρικής ανεπάρκειας αφού τους χορηγήθηκε στο αντιβηχικό σιρόπι Doc-1 Max. Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι τα σιρόπια ήταν μολυσμένα με αιθυλενογλυκόλη, μια χημική, τοξική ουσία που χρησιμοποιείται στην παραγωγή υγρών για φρένα, αντιψυκτικών, χρωμάτων και ορισμένων πλαστικών αλλά και καλλυντικών.

Δεύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ινδίας που μπαίνει στο στόχαστρο έρευνας

Η Marion Biotech είναι η δεύτερη ινδική φαρμακοβιομηχανία που μπαίνει στο στόχαστρο έρευνας για αντιβηχικά σιρόπια επικίνδυνα για την υγεία. Το φθινόπωρο η κυβέρνηση της Γκάμπιας ανέφερε ότι τουλάχιστον 66 παιδιά έχασαν τη ζωή τους αφού τους χορηγήθηκαν φάρμακα για το κρυολόγημα και αντιβηχικά σιρόπια της εταιρείας Maiden Pharmaceuticals. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξήγησε ότι τα φάρμακα αυτά περιείχαν «απαράδεκτα υψηλή» ποσότητα αιθυλενογλυκόλης.

Η Ινδία ερεύνησε την Maiden Pharmaceuticals αλλά την περασμένη εβδομάδα οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι η ποιότητα των «ύποπτων» φαρμάκων ήταν η καθιερωμένη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ