Ανώτερος σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα τους συμμάχους του Κιέβου να «σκεφτούν πιο γρήγορα» να αυξήσουν τη στρατιωτική υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, μία ημέρα αφού απέτυχαν να συμφωνήσουν για την αποστολή των αρμάτων μάχης που ζητάει το Κίεβο.
«Θα βοηθήσετε έτσι κι αλλιώς την Ουκρανία με τα απαραίτητα όπλα και θα αντιληφθείτε πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή για να τελειώσει ο πόλεμος εκτός από την ήττα της Ρωσίας», έγραψε στο Twitter ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ.
«Όμως η σημερινή αναποφασιστικότητα σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους μας. Κάθε μέρα καθυστέρηση σημαίνει το θάνατο Ουκρανών. Σκεφτείτε πιο γρήγορα», υπογράμμισε.
Οι εταίροι της Ουκρανίας υποσχέθηκαν αυτή την εβδομάδα νέα στρατιωτική βοήθεια ύψους εκτοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, όμως στη διάρκεια μιας διάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή, στην γερμανική αεροπορική βάση του Ράμσταϊν, δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για την αποστολή γερμανικής κατασκευής αρμάτων μάχης Leopard 2, τα οποία το Κίεβο ζητάει από καιρό.
Οι χώρες της Βαλτικής καλούν το Βερολίνο να στείλει «τώρα» στην Ουκρανία άρματα μάχης Leopard
Οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών βαλτικών χωρών κάλεσαν σήμερα τη Γερμανία να παραδώσει «τώρα» βαρέα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία για να τη βοηθήσει να σταματήσει τη ρωσική επίθεση.
«Εμείς οι υπουργοί Εξωτερικών της Λετονίας, της Εσθονίας και της Λιθουανίας, ζητούμε από τη Γερμανία να παράσχει από τώρα άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία», δήλωσε μέσω του Twitter ο Λετονός υπουργός Εξωτερικών Έντγκαρς Ρίνκεβιτς.
«Αυτό είναι απαραίτητο για να σταματήσει η ρωσική επίθεση, να βοηθηθεί η Ουκρανία και να αποκατασταθεί γρήγορα η ειρήνη στην Ευρώπη», πρόσθεσε υπογραμμίζοντας πως «η Γερμανία, ως πρώτη ευρωπαϊκή δύναμη, έχει ιδιαίτερη ευθύνη σχετικά μ' αυτό».
Δεν τα βρήκαν οι δυτικοί σύμμαχοι για την αποστολή Leopard 2 στην Ουκρανία
Οι σύμμαχοι της Ουκρανίας, οι οποίοι συνεδρίασαν χθες, Παρασκευή, στο Ράμσταϊν της Γερμανίας, ανακοίνωσαν νέες σημαντικές παραδόσεις όπλων στη χώρα αυτή.
Ωστόσο δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν για την παράδοση βαρέων αρμάτων μάχης, διαψεύδοντας τις ελπίδες του Κιέβου που τα ζητούσε άμεσα, αλλά θα πρέπει τώρα να περιμένει άλλες συζητήσεις και ένα πράσινο φως από τη Γερμανία.