Η Ουκρανία θα είχε βάσιμο στρατιωτικό λόγο να πλήξει βαθύτερα στη Ρωσία, λέει ο Ρομπ Μπάουερ - iefimerida.gr

Η Ουκρανία θα είχε βάσιμο στρατιωτικό λόγο να πλήξει βαθύτερα στη Ρωσία, λέει ο Ρομπ Μπάουερ

Πόλεμος στην Ουκρανία
Πόλεμος στην Ουκρανία / apimages
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ουκρανία θα είχε ένα βάσικο στρατιωτικό λόγο να πλήξει βαθύτερα στη Ρωσία χρησιμοποιώντας δυτικά όπλα, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, καθώς οι σύμμαχοι της Ουκρανίας συζητούν αν θα δώσουν το πράσινο φως στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εναντίον στόχων στη Ρωσία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε ότι, αν επιτραπεί στην Ουκρανία να πλήξει στρατιωτικούς στόχους βαθιά στο ρωσικό έδαφος με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς δυτικής κατασκευής, αυτό θα σημαίνει ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία».

Σε μια συνάντηση στην Πράγα της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ- της ανώτατης στρατιωτικής αρχής της Συμμαχίας - ο πρόεδρός της, ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, δήλωσε ότι το δίκαιο των ένοπλων συγκρούσεων δίνει σε ένα έθνος το δικαίωμα να αμύνεται και αυτό δεν σταματά στα σύνορά του.

Μπάουερ: Οι χώρες που παρέχουν όπλα στην Ουκρανία έχουν επίσης το δικαίωμα να θέτουν περιορισμούς στη χρήση τους

Ταυτόχρονα τόνισε ότι οι χώρες που παρέχουν όπλα έχουν επίσης το δικαίωμα να θέτουν περιορισμούς στη χρήση τους.

«Σε στρατιωτικούς όρους, προβαίνεις σε (αυτές τις επιθέσεις) επειδή επιζητάς να αποδυναμώσεις τον εχθρό που σου επιτίθεται ώστε να μην πολεμάς μόνο τα βέλη που έρχονται προς το μέρος σου, αλλά και να επιτεθείς στον τοξοβόλο», είπε ο Μπάουερ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έτσι, στρατιωτικά μιλώντας, υπάρχει ένας βάσιμος λόγος για να το κάνει κανείς αυτό· να αποδυναμώσει τον εχθρό, να αποδυναμώσει τις γραμμές εφοδιασμού του, καύσιμα, πυρομαχικά του που έρχονται στο μέτωπο», πρόσθεσε.

Η άλλη οπτική της συζήτησης είναι πολιτική, ανέφερε, καθώς οι χώρες που προμηθεύουν όπλα μπορεί να αισθάνονται ότι είναι υπεύθυνες για αυτά, και αυτές οι πολιτικές συνομιλίες συνεχίζονται.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τους συμμάχους να επιτρέψουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικούς πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών ATACMS μεγάλου βεληνεκούς και των British Storm Shadows, με στόχο βαθιά το ρωσικό έδαφος για να περιορίσει την ικανότητα της Μόσχας να εξαπολύει επιθέσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΑΤΟ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ