Η Χαμάς ανακοίνωσε τους τρεις ομήρους που θα απελευθερώσει το Σάββατο - iefimerida.gr

Η Χαμάς ανακοίνωσε τους τρεις ομήρους που θα απελευθερώσει το Σάββατο

Οι όμηροι που θα απελευθερωθούν στις 15 Φεβρουαρίου από την Χαμάς
Οι όμηροι που θα απελευθερωθούν στις 15 Φεβρουαρίου από την Χαμάς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκπρόσωπος της Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των τριών ομήρων που θα απελευθερώσει αύριο, Σάββατο 15 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για τον Σαγκούι Ντεκέλ Τσεν, τον Iάιρ Χορντ και τον Αλεξάντρ Σάσα Τρουφάνοφ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Reuters.

Να σημειωθεί ότι Ισραήλ πίεζε την Χαμάς για να απελευθερωθούν άλλοι έξι ζωντανοί όμηροι, βάσει της τρέχουσας πρώτης φάσης της συμφωνίας, πριν από το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με το οποίο θα απελευθερωθούν -τρεις κάθε φορά- στις 22 Φεβρουαρίου και την 1η Μαρτίου. Η Χαμάς απέρριψε ωστόσο το αίτημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Χορν, 46 ετών, είχε απαχθεί μαζί με τον αδελφό του που έμενε στο σπίτι του εκείνη την ημέρα της επίθεσης της Χαμάς.

Ο Σάσα Τρουφάνοφ, 29 ετών είχε απαχθεί μαζί με την γιαγιά του, την μητέρα του και την σύντροφό του, ενώ ο πατέρας του, δολοφονήθηκε την ημέρα της επίθεσης της Χαμάς. Τα υπόλοιπα μέλη που είχαν απαχθεί, έχουν ήδη απελευθερωθεί από τον Νοέμβριο.

Ο Τσεν, 36 ετών, εργαζόταν σε συνεργείο λεωφορείων κατά την επίθεση της Χαμάς. Πρόλαβε και έκρυψε την κόρη του και την σύζυγό του, 7 μηνών έγκυος τότε, σε ασφαλές μέρος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και οι τρεις είχαν απαχθεί από το Κιμπούτς Νιρ Οζ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ όμηροι ισραήλ χαμάς Γάζα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ