H Μολδαβία καταγγέλλει την παραβίαση του εναέριου χώρου της από μη επανδρωμένο αεροσκάφος - iefimerida.gr

H Μολδαβία καταγγέλλει την παραβίαση του εναέριου χώρου της από μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σάντου
Η πρόεδρος της Μολδαβίας Μάγια Σάντου / AP Photo/Vadim Ghirda
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μολδαβία κατήγγειλε σήμερα την παραβίαση του εναέριου χώρου της από μη επανδρωμένο αεροσκάφος, εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής στη γειτονική Ουκρανία.

Παράλληλα, η Μολδαβία γνωστοποίησε ότι συζητά με τους συμμάχους της για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας.

Στην ενημέρωση από το υπουργείο Εξωτερικών δεν διευκρινίζεται η προέλευση του drone. Φέρεται να εισήλθε από την Ουκρανία στον εναέριο χώρο της Μολδαβίας, την προηγούμενη νύχτα, επιστρέφοντας σύντομα στους ουκρανικούς αιθέρες.

«Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες και αντιπροσωπεύουν απειλή για την εθνική ασφάλεια και τους πολίτες μας», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Μολδαβίας. Συμπληρώνει ότι το Κισινάου έχει ξεκινήσει συζητήσεις με ξένους συμμάχους για να αποτρέψει ανάλογες καταστάσεις και να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνα της χώρας.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, έχουν σημειωθεί αρκετές παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Μολδαβίας από ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και συντρίμμια drones έχουν πέσει στο έδαφός της.

Η φιλοευρωπαία πρόεδρος Μάια Σάντου έχει κατ’ επανάληψη καταδικάσει τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, εκφράζοντας την υποστήριξή της στην Ουκρανία, ενώ έχει κατηγορήσει το Κρεμλίνο για απόπειρα αποσταθεροποίησης της Μολδαβίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ