H Αυστραλία «ανοικτή» στο ενδεχόμενο συμμετοχής σε ειρηνευτική δύναμη στην Ουκρανία - iefimerida.gr

H Αυστραλία «ανοικτή» στο ενδεχόμενο συμμετοχής σε ειρηνευτική δύναμη στην Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζι
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζι / Φωτογραφία αρχείου: AP Photo / Mark Baker
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα εξετάσει τυχόν πρόταση συμμετοχής στρατιωτών της χώρας σε πολευθνική ειρηνευτική δύναμη στην Ουκρανία.

Την ώρα που ευρωπαϊκές χώρες υπό τη Βρετανία και τη Γαλλία επιχειρούν να εκπονήσουν ειρηνευτικό σχέδιο, που ελπίζουν ότι θα υποστηριχθεί από αμερικανικές εγγυήσεις ασφαλείας κι ενώ η Ρωσία αντιτίθεται στην ανάπτυξη ευρωπαϊκής δύναμης στην Ουκρανία ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι δήλωσε σε συνέντευξη στο Σίδνεϊ μετά την ανακοίνωση του παγώματος της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας είναι έτοιμη να υποστηρίξει την Ουκρανία και να εξετάσει μια ενδεχόμενη αποστολή ειρεηνυτικής δύναμης,.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αυστραλία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά είναι ένας από τους παγκόσμιους εταίρους της συμμαχίας. Μόλις τη Δευτέρα, η κυβέρνηση στην Καμπέρα είχε τονίσει ότι δεν υπήρχαν σχέδια να συμμετάσχει σε ειρηνευτική αποστολή, παρόλο που η Αυστραλία στάθηκε στο πλευρό της Ουκρανίας. Τα αυστραλιανά ΜΜΕ κάνουν τώρα λόγο για σαφή μεταστροφή της κυβέρνησης Αλμπανέζι στο θέμα της αποστολής Αυστραλών στρατιωτών στην Ουκρανία.

Αυστραλός πρωθυπουργός: «Δεν πρέπει να επιβραβευτεί ο Πούτιν»

Μετά από μια συνάντηση των Ευρωπαίων συμμάχων της Ουκρανίας στο Λονδίνο την Κυριακή, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιθ Στάρμερ ζήτησε να σχηματιστεί μια «συμμαχία των πρόθυμων» για την παροχή συγκεκριμένων εγγυήσεων ασφάλειας για την Ουκρανία.

Μετά την άνευ προηγουμένου ρήξη του Τραμπ με τον Ζελένσκι την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο, οι υποστηρικτές της Ουκρανίας φαίνεται ότι θα πρέπει πλέον να τα βγάλουν πέρα ​​χωρίς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Η Αυστραλία έχει παίξει σημαντικό ρόλο σε πολλούς τομείς στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένης της Αφρικής, της Κύπρου και σε αποστολές επιτήρησης της ειρήνης σε άλλες περιοχές», είπε ο Αλμπανέζι. «Θέλουμε ειρήνη στην Ουκρανία, αλλά θέλουμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι οι παράνομες, ανήθικες ενέργειες της Ρωσίας δεν θα ανταμειφθούν - και ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν και τα ιμπεριαλιστικά του σχέδια δεν θα ανταμειφθούν ούτε θα ενθαρρυνθούν», τόνισε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αυστραλία ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ