Πέθανε σε ηλικία 40 ετών η Τζάκελιν Σαμπουρίντο, η γυναίκα της οποίας το παραμορφωμένο πρόσωπο έγινε σύμβολο των κινδύνων της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, όταν υπέστη φρικτά εγκαύματα μετά από τροχαίο το 1999.
Η Τζάκελιν Σαμπουρίντο πέθανε από καρκίνο στη Γουατεμάλα, σε ηλικία μόλις 40 ετών.
Η νεαρή γυναίκα ήταν 20 ετών το 1999 και επέστρεφε στο σπίτι της από ένα πάρτι γενεθλίων με τέσσερις φίλους της στο Όστιν του Τέξας όταν το αυτοκίνητό τους χτυπήθηκε από ένα άλλο όχημα που οδηγούσε ένας μεθυσμένος οδηγός, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών του Τέξας, που χρησιμοποίησε το παραμορφωμένο πρόσωπο της Τζάκελιν στην εκστρατεία του «Τα πρόσωπα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ».
Δύο άλλοι επιβάτες του αυτοκινήτου πέθαναν ακαριαία. Η Σαμπουρίντο, που καθόταν στη θέση του συνοδηγού, υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού σε πάνω από το 60% του σώματός της, αφότου το αυτοκίνητο έπιασε φωτιά.
Υποβλήθηκε σε πάνω από 100 χειρουργικές επεμβάσεις για την αντιμετώπιση των εγκαυμάτων στο πρόσωπο και τα χέρια. Όταν συνέβη το τροχαίο, η Τζάκελιν Σαμπουρίντο, που μεγάλωσε στο Καράκας της Βενεζουέλας, ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες για λιγότερο από ένα μήνα και δεν είχε καμία ασφάλεια υγείας, σύμφωνα με το τμήμα Μεταφορών. Τα έξοδα νοσηλείας της ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια δολάρια.
Ο οδηγός του άλλου οχήματος, ο 18χρονος Ρέτζι Στέφεϊ, καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση για ανθρωποκτονία υπό μέθη. Βγήκε από την φυλακή το 2008.
Μετά το τροχαίο δυστύχημα, η Σαμπουρίντο έγινε το πρόσωπο της εκστρατείας κατά της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ του Τμήματος Μεταφορών του Τέξας, κάνοντας πολλές σχολικές εμφανίσεις και χρησιμοποιώντας την εμφάνισή της για να δείξει τους κινδύνους της οδήγησης υπό αλκοόλ.
«Ακόμη κι αν πρέπει να καθίσω εδώ μπροστά σε μια κάμερα, χωρίς αυτιά, χωρίς μύτη, χωρίς φρύδια, χωρίς μαλλιά, θα το κάνω χίλιες φορές αν βοηθήσει έστω και έναν να πάρει την σωστή απόφαση» είχε πει σε μία από τις πολλές ομιλίες της μετά το ατύχημα η Σαμπουρίντο. «Αυτό είναι μέρος της αποστολής μου στην Γη» πρόσθεσε σε βίντεο στην ιστοσελίδα «Faces of Drunk Driving». «Εάν αυτό το πρόσωπο και αυτό το σώμα μπορεί να βοηθήσει άλλους, τότε γιατί όχι;».