Το γύρο του Διαδικτύου κάνει η είδηση ότι ένα εστιατόριο στην Ταϊβάν σερβίρει μια σούπα που την έχει βαφτίσει «Γκοτζίλα ράμεν» με βασικό συστατικό ένα πόδι κροκόδειλου, που προβάλλει ανατριχιαστικά από το πιάτο, έτοιμο θαρρείς να αρπάξει τον πελάτη.
Το πιάτο, που ενέταξε στο μενού του το ρεστοράν Witch Cat Kwai της πόλης Ντουλίου στην κομητεία Γιουνλίν της Ταϊβάν στοιχίζει 48 δολάρια και και παρασκευάζεται με το βράσιμο ή το ψήσιμο στον ατμό του μπροστινού ποδιού ενός κροκόδειλου, που σερβίρεται συνοδεία νουντλς, αυγών πουλιών, καλαμποκιού, μαύρων μανιταριών και άλλων συστατικών. Ο παράξενος – αν μη τι άλλο - συνδυασμός τράβηξε την προσοχή, όταν ο ιδιοκτήτης του ταϊβανέζικου ρεστοράν, Nu Wu Mao Kuei, ανακοίνωσε στο Facebook το νέο του πιάτο.
Το σχετικό βίντεο δείχνει μια γυναίκα να απολαμβάνει τη «νόστιμη» όπως είπε, σούπα σημειώνοντας ότι το μαγειρεμένο κρέας κροκόδειλου είχε γεύση σαν χοιρινά πόδια, ενώ η εκδοχή στον ατμό είχε γεύση κοτόπουλου.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου έμαθε τα μυστικά της νόστιμης ζεστής «σούπας μαγισσών» κατά την επίσκεψή του στην Ταϊλάνδη. Οι κροκόδειλοι που χρησιμοποιούνται σε αυτό το πιάτο, που περιέχει πάνω από 40 μπαχαρικά, προέρχονται από μια φάρμα στο Taitung.
LIFE