Δημοσίευμα της ελληνικής έκδοσης της Deutsche Welle αναφέρεται στην επίσκεψη του Λίντνερ στην Ελλάδα, μεταδίδοντας την αντίδραση του γερμανικού Τύπου.
Στην επίσκεψη του Γερμανού υπ. Οικονομικών από τους Φιλελευθέρους Κρίστιαν Λίντνερ στην Αθήνα αναφέρεται ρεπορτάζ στην Süddeutsche Zeitung του Μονάχου με τίτλο «Η Ελλάδα δεν είναι πια η εξαίρεση της ευρωζώνης» και σημειώνει: «Ο τελευταίος Γερμανός υπ. Οικονομικών που ταξίδεψε στην Αθήνα ήταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τους Χριστιανοδημοκράτες (…) O νέος υπ. Οικονομικών ονομάζεται Κρίστιαν Λίντνερ. Ήταν ο πρώτος μετά τον Σόιμπλε που προσγειώθηκε την Τρίτη στην Αθήνα. Η συγκυρία, σωστή: οι υπ. Οικονομικών της ευρωζώνης συναντώνται την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο, με ένα εκ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης να είναι ο τερματισμός της αυστηρής δημοσιονομικής εποπτείας της Ελλάδας αυτό το καλοκαίρι. Θα κλείσει έτσι ένα 'δύσκολο' κεφάλαιο δήλωσε ο Έλληνας υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μετά τη συνάντηση με τον Λίντνερ. 'Δεν είμαστε πια η εξαίρεση της ευρωζώνης'. O Λίντνερ έκανε λόγο για ένα 'θετικό μήνυμα για την εξομάλυνση των ελληνικών δημόσιων οικονομικών' και για μια 'ξεχωριστή και σημαντική εβδομάδα' για την Ελλάδα».
Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι «κατά την οικονομική κρίση οι ελληνογερμανικές σχέσεις επλήγησαν, επειδή η Γερμανία επέμενε σε μια αυστηρή πολιτική λιτότητας ως αντάλλαγμα για τη δανειακή βοήθεια». Μάλιστα το ρεπορτάζ αναφέρεται και στην περίοδο που υπ. Οικονομικών διετέλεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, πορτραίτο του οποίου μπορεί κανείς να δει ακόμη στο ελληνικό υπ. Οικονομικών. Ο Βαρουφάκης «είχε εκφράσει έντονα την αντίθεσή του προς τις γερμανικές θέσεις την περίοδο της δημοσιονομικής κρίσης». Όμως «έκτοτε η κατάσταση σε πολιτικό επίπεδο έχει εκτονωθεί σημαντικά» παρατηρεί η SZ. «Η Ελλάδα έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να μπει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και να εφαρμόσει φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις» σημειώνει.
Το δημοσίευμα μεταξύ άλλων σημειώνει: «Όντως τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα στην Ελλάδα (…) Παρόλ‘ αυτά ο Λίντνερ βλέπει 'μεγάλες προκλήσεις που δεν έχουν αλλάξει'. Υπάρχουν ακόμη 'πολλά να γίνουν', ακόμη κι αν το συνολικό επίπεδο του χρέους δεν προκαλεί ανησυχία, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα».
Πηγή: Deutsche Welle