Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος στο Μανχάιμ -Δύο νεκροί, 25 τραυματίες, δείτε βίντεο - iefimerida.gr

Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος στο Μανχάιμ -Δύο νεκροί, 25 τραυματίες, δείτε βίντεο

Φωτογραφία από το σημείο όπου αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος στο Μανχάιμ
Φωτογραφία από το σημείο όπου αυτοκίνητο έπεσε σε πλήθος στο Μανχάιμ / Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη επιχείρηση εξαπέλυσε η γερμανική αστυνομία στο Μανχάιμ της Γερμανίας, καθώς ένα αυτοκίνητο έπεσε σκόπιμα με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε πλήθος ανθρώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και υπάρχουν τουλάχιστον 25 τραυματίες, εκ των οποίων οι 15 σοβαρά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επικαλούμενη τον ιστότοπο Mannheim24 η Bild αναφέρει ότι ένα μαύρο SUV έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων και ότι «φέρονται να υπάρχουν αρκετοί σοβαρά τραυματίες και πολυάριθμα μέλη υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών στο σημείο».

Γερμανικής υπηκοότητας ο ύποπτος

Ο οδηγός της φονικής επίθεσης ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη. Προς το παρόν νοσηλεύεται ελαφρά τραυματισμένος.

Πρόκειται για έναν 40χρονο άνδρα, γερμανικής υπηκοότητας από την Βόρεια Βεστφαλία. Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel, πρόκειται για άνδρα ο οποίος πάσχει από ψυχική νόσο. Στο μεταξύ η αστυνομία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρχουν περισσότεροι δράστες.

Δημοσιογράφος του ειδησεογραφικού πρακτορείου dpa αναφέρει ότι ένα άτομο βρίσκεται ξαπλωμένο κάτω από έναν μουσαμά στο σημείο. Δεν είναι σαφές εάν είναι νεκρό ή σοβαρά τραυματισμένο.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να δείχνουν τη στιγμή σύλληψης του ύποπτου:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αστυνομικοί με πολυβόλα ελέγχουν όλους τους δρόμους και τις γέφυρες που οδηγούν έξω από την πόλη, ενώ ένα ελικόπτερο της γερμανικής αστυνομίας κάνει κύκλους πάνω από το Μάνχαϊμ.

Αρκετοί άνθρωποι βρίσκονται πεσμένοι στο έδαφος, με δύο ανθρώπους να έχουν ανακτήσει τις αισθήσεις τους, σύμφωνα με δήλωση αυτόπτη μάρτυρα στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εφημερίδα «Rheinpfalz» αναφέρει ότι το αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα από το υδραγωγείο μέχρι το σημείο της καρναβαλικής παρέλασης. Η μονάδα εντατικής θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Μάνχαϊμ ετοιμάζεται να υποδεχθεί αριθμό θυμάτων.

Αυτόπτης μάρτυς: «Ξέσπασε η κόλαση»

Εργαζόμενος σε κοντινό εστιατόριο είπε στη γερμανική εφημερίδα Welt ότι η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή. «Το σπίτι μας αποκλείστηκε, μας είπαν να έρθουμε όλοι στην καντίνα».

Μια υπάλληλος κοσμηματοπωλείου πρόσθεσε ότι το περιστατικό «συνέβη εδώ στην πλατεία. Ευτυχώς δεν το βιώσαμε. Το κατάστημα είναι κλειστό, όπως όλα εδώ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ιδιοκτήτρια ενός ταχυφαγείου στην πλατεία αυτή του Μανχάιμ είπε ότι το σημείο «έχει γεμίσει με ασθενοφόρα. Έχουν αποκλείσει τα πάντα».

Ένας άνδρας, που βρισκόταν σε εστιατόριο στην εν λόγω πλατεία, όταν συνέβη το περιστατικό είπε ότι «ξέσπασε η κόλαση εδώ». Και περιέγραψε πώς αναπτύχθηκαν αστυνομικοί στις στέγες των γύρω κτιρίων, ενώ ελικόπτερα περιίπτανται στην περιοχή. Ο ίδιος δεν είδε το αυτοκίνητο να πέφτει στο πλήθος, αλλά «πανικόβλητους ανθρώπους να τρέχουν να απομακρυνθούν».

Η τοπική αστυνομία ανήρτησε έκκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μην κοινοποιούνται βίντεο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Παρακαλούμε να αποφύγετε την κοινοποίηση βίντεο από τον τόπο του εγκλήματος ή την επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα δημιουργηθεί ένα #Hinweisportal , όπου θα μπορεί να ανέβει υλικό εικόνας και βίντεο για ερευνητικούς σκοπούς» ανέφερε.

Επίσης η τοπική αστυνομία προειδοποιεί για διασπορά fake news στο περιστατικό και καλεί τους πολίτες να ενημερώνονται αποκλειστικά από τις επίσημες ανακοινώσεις της.

Τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκαν αρκετές επιθέσεις στη Γερμανία με οχήματα που έπεσαν πάνω σε πλήθη ανθρώπων. Τον Δεκέμβριο έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Μαγδεμβούργο όταν ένας 50χρονος παρέσυρε ανθρώπους στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. Στα μέσα Φεβρουαρίου, ένας άνδρας έπεσε με το όχημά του πάνω σε ομάδα διαδηλωτών στο Μόναχο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν μια νεαρή γυναίκα και ένα παιδί

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Μανχάιμ είχε σημειωθεί πέρυσι επίθεση με μαχαίρι, όταν ένας άνδρας επιτέθηκε σε αρκετά άτομα σε συγκέντρωση της αντι-ισλαμικής ομάδας «Κίνημα Πολιτών Pax Europe».

Το Μανχάιμ βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του γερμανικού κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης στα σύνορα με την Έσση και τη Ρηνανία-Παλατινάτο και με πληθυσμό 320.000 κατοίκων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Βάδη-Βυρτεμβέργη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία αυτοκίνητο πλήθος Μάνχαϊμ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ