Η Γαλλία αποτελεί μια από τις μεγάλες «πατρίδες» του κρασιού. Ο κλάδος, ωστόσο, μια από τις σημαντικότερες εξαγωγικές βιομηχανίες της χώρας, κινδυνεύει.
Στη Γαλλία υπάρχουν 13 οινοποιητικές περιοχές. Η πιο γνωστή είναι η Καμπανία από την οποία προέρχεται το πασίγνωστο Ντομ Περινιόν. Ακολουθεί το Μπορντό, όπου «γεννήθηκαν» διάσημες ποικιλίες όπως η Μερλό και η Καμπερνέ Σοβινιόν, αλλά και η Βουργουνδία. Μόνο σε αυτή τη ζώνη υπάρχουν 3.500 καλλιεργητές που διατηρούν τα 2/3 των συνολικών εκταρίων αμπελώνων που καλλιεργούνται σε αυτή την περιοχή.
Γιατί καταρρέουν οι οινοπαραγωγοί της Γαλλίας
Φέτος, όμως, είναι η πλέον δύσκολη χρονιά για τα κρασιά της Γαλλίας. Και δεν είναι μόνο ένας ο επιβαρυντικός παράγοντας.
Διαβάστε στο economistas το ρεπορτάζ της Κλειούς Νικολάου για τους οινοπαραγωγούς της Γαλλίας και τους λόγους για τους οποίους απειλούνται με κατάρρευση.