Γαλλία: Η Αριστερά απειλεί τον Μπαϊρού με πρόταση μομφής για το συνταξιοδοτικό -Tριγμοί και στην κυβέρνηση - iefimerida.gr

Γαλλία: Η Αριστερά απειλεί τον Μπαϊρού με πρόταση μομφής για το συνταξιοδοτικό -Tριγμοί και στην κυβέρνηση

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού / Φωτογραφία αρχείου: Ludovic Marin, Pool via AP

Μεταξύ σφύρας και άκμονος, μιας θυμωμένης αριστεράς και μιας εκδικητικής δεξιάς βρίσκεται ο Φρανσουά Μπαϊρού, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός προκάλεσε την οργή του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) και των συνδικάτων, όταν σε δηλώσεις του την Κυριακή στο France Inter τόνισε ότι δεν τίθεται θέμα επανεξέτασης του γαλλικού συνταξιοδοτικού συστήματος και ειδικότερα επαναφοράς της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62 χρόνια, ένα θέμα που θεωρούν ότι είναι υπό συζήτηση κόμματα της Αριστεράς και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο επικεφαλής γραμματέας του Σοσιαλιστικού κόμματος της Γαλλίας Ολιβιέ Φορ δήλωσε χθες Τρίτη στο BFMTV ότι «απατάται ο Φρανσουά Μπαϊρού αν νομίζει ότι αποκλείεται να υπερψηφίσουμε πρόταση μομφής εις βάρος του», ενώ το αριστερό συνδικάτο CGT απείλησε ότι δεν θα λάβει ξανά μέρος στο κονκλάβιο για το συνταξιοδοτικό που ο Γάλλος πρωθυπουργός θεσμοθέτησε.

Τριβές και στο εσωτερικό της κυβέρνησης Μπαϊρού

Παράλληλα τριβές υπάρχουν και στο εσωτερικό της κυβέρνησης Μπαϊρού.

Ο προσκείμενος στο δεξιό Ρεπουμπλικανικό κόμμα υπουργός Εσωτερικών Μπρουνό Ρεταγιό δήλωσε ότι αν ο πρόεδρος Μακρόν και ο Μπαϊρού δεν τον στηρίξουν στις οξείες διαβουλεύσεις του με την κυβέρνηση της Αλγερίας για το μεταναστευτικό θα παραιτηθεί, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Ζεράρντ Νταρμανέν απείλησε και αυτός με παραίτηση αν δεν γίνει δεκτό το νομοσχέδιό του που απαγορεύει σε αθλήτριες να αγωνίζονται φορώντας μαντίλα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μπαϊρού εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπος με τις εις βάρος του αιτιάσεις ότι δεν αντιμετώπισε αποτελεσματικά υποθέσεις σεξουαλικής βίας σε ένα ιδιωτικό σχολείο της περιοχής των Πυρηναίων την εποχή που ήταν υπουργός Παιδείας μεταξύ 1993 και 1997.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ