Ως και 20 χρόνια ποινή κάθειρξης αντιμετωπίζει η γνωστή ηθοποιός Φελίσιτι Χάφμαν για την υπόθεση δωροδοκίας προκειμένου να μπει η κόρη της σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.
Ένοχη δήλωσε η διάσημη ηθοποιός Φελίσιτι Χάφμαν τη Δευτέρα ενώπιον των ανακριτών για το αδίκημα της δωροδοκίας στην υπόθεση του σκανδάλου εισαγωγής στα αμερικανικά πανεπιστήμια. Εκείνη και 13 ακόμη εύποροι γονείς πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή στη Βοστόνη.
Η πρωταγωνίστρια της σειράς Desperate Housewives έδωσε 15.000 δολάρια στον «εγκέφαλο» της υπόθεσης, Ρικ Σίνγκερ, προκειμένου να παραποιήσει το αποτέλεσμα των SAT (ένα είδος εισαγωγικών εξετάσεων) για λογαριασμό της κόρης της, ώστε να γίνει δεκτή σε ονομαστά εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Το αδίκημα στο οποίο υπέπεσε και για το οποίο δήλωσε ένοχη επισύρει ποινή φυλάκισης ως και 20 χρόνια. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, ο εισαγγελέας αναμένεται να λάβει υπόψη της την ειλικρίνεια της ηθοποιού, προτείνοντας την κατώτατη των ποινών για την περίπτωσή της. Αυτό σημαίνει πρόστιμο 20.000 δολαρίων και 12 μήνες με αναστολή. Σε κάθε περίπτωση, τον τελικό λόγο για την καταδίκη και την ποινή της θα έχει ο δικαστής.
Λυπάμαι και ντρέπομαι για όσα έχω κάνει
«Αποδέχομαι πλήρως την ενοχή μου και λυπάμαι πολύ και ντρέπομαι για όσα έχω κάνει. Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των πράξεών μου και θα δεχτώ τις συνέπειες που απορρέουν από αυτές» δήλωσε η ίδια η ηθοποιός. «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από φοιτητές που εργάζονται σκληρά καθημερινά για να μπουν σε ένα πανεπιστήμιο και στους γονείς τους που κάνουν τεράστιες θυσίες να τα υποστηρίξουν» συνέχισε.
Η Χάφμαν υποστηρίζει πως η κόρης της δεν ήταν ενήμερη για την απάτη. «Η κόρη μου δεν γνώριζε τίποτα για τις πράξεις μου και με τον τρόπο μου, την πρόδωσα. Αυτή μου τη στάση απέναντί της και απέναντι στην κοινή γνώμη θα την κουβαλώ για το υπόλοιπο της ζωής μου» σημείωσε.
Το σκάνδαλο των πανεπιστημίων
Η Χάφμαν, 56 ετών, όπως και η επίσης γνωστή από τη σειρά Full House, Λόρι Λούλιν εμπλέκονται σε ένα σκάνδαλο δεκάδων εκατομμυρίων, που ήθελε ένα ολόκληρο κύκλωμα να βάζει παιδιά εύπορων οικογενειών από το παράθυρο στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ.
Υπολογίζεται πως 25 εκατ. δολάρια διακινήθηκαν από εύπορους γονείς προς προπονητές Κολεγίων και άλλους υπεύθυνους, προκειμένου να μπουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα όπως το Χάρβαρντ και το Γέηλ. Το βασικό πλάνο, ήθελε τους επίδοξους φοιτητές να παίρνουν αθλητική υποτροφία, καθώς δημιουργούνταν ένα εικονικό αθλητικό προφίλ που τους έδινε μια θέση στο πανεπιστήμιο.
Σε άλλες περιπτώσεις, οι βαθύπλουτοι γονείς πλήρωναν προκειμένου να αλλάξουν τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων και τα παιδιά τους να μπορούν να γίνουν δεκτά σε περιζήτητα πανεπιστήμια.