Ευρωκοινοβούλιο: Έπαινοι για τη χρήση του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας -«Σαφής η επιτυχία της Ελλάδας» - iefimerida.gr

Ευρωκοινοβούλιο: Έπαινοι για τη χρήση του Μηχανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας -«Σαφής η επιτυχία της Ελλάδας»

Η αίθουσα της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου άδεια
Η αίθουσα της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου άδεια/AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματοποίησε επίσκεψη στη χώρα με αφορμή της για συλλογή πληροφοριών σχετικά με τη χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Για την επίσκεψη, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Σίγκφριντ Μουρεσάν (ΕΛΚ, Ρουμανία), δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης της χώρας.

«Ήταν εποικοδομητικές οι ημέρες που βρεθήκαμε στην Ελλάδα, κατά τις οποίες εξετάσαμε προσεκτικά την εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, ‘Ελλάδα 2.0’. Είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε εθνικές αρχές και ενδιαφερόμενους φορείς και να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι τα απτά και συγκεκριμένα αποτελέσματα της χρηματοδότησης του ΜΑΑ, μέσω των επισκέψεων μας σε δύο σημαντικά έργα» είπε αρχικά και πρόσθεσε: 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα έργα αυτά αποτελούν σαφή παραδείγματα της επιτυχίας της Ελλάδας στην αξιοποίηση κονδυλίων της ΕΕ, οδηγώντας σε πραγματικά αποτελέσματα. Είδαμε επιτόπου πώς τα κεφάλαια ανάκαμψης συμβάλλουν στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη και στη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων πολιτών. Επικροτώ τις ελληνικές αρχές, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, καθώς και τους πλείστους εμπλεκόμενους φορείς που συμμετέχουν στην υλοποίηση των δεσμεύσεων αυτού του φιλόδοξου σχεδίου».

Ακόμη, ο κ. Μουρεσάν σχολίασε πως η Ελλάδα «έχει αναδειχθεί σε εξαιρετικό παράδειγμα μεταξύ των χωρών της ΕΕ σχετικά με την εφαρμογή του ΜΑΑ. Με ποσοστό απορρόφησης άνω του 50%, είναι ο μεγαλύτερος δικαιούχος όσον αφορά το ποσό των χρημάτων που λαμβάνει κατά κεφαλήν. Η Ελλάδα είναι επίσης πρωτοπόρος όσον αφορά την εφαρμογή των σχετικών προγραμμάτων και έχει προσαρμοστεί γρήγορα και αποτελεσματικά στην κινητοποίηση αυτών των κονδυλίων. Οι επιδόσεις αυτές αποτυπώνουν πραγματική πρόοδο στην ενίσχυση της ανάπτυξης και τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας ενόψει των σημερινών προκλήσεων, από τις συνέπειες της πανδημίας COVID-19 έως τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».

Η εξαμελής αποστολή βρέθηκε στην Αθήνα από την Μεγάλη Δευτέρα ως σήμερα, 16 Απριλίου, με τον Μουρεσάν να συνοδεύεται από τον Γιώργο Αυτιά και τους Κάρλο Ρέσλερ (ΕΛΚ, Κροατία), Ματίας Νέμετς (ΕΛΚ, Σλοβενία), Ενίκο Γκιόρι (Πατριώτες, Ουγγαρία) και Ανουκ Βαν Μπρουγκ (Renew, Ολλανδία).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε συναντήσεις στο Υπουργείο Οικονομικών, το Ελεγκτικό Συνέδριο και τη Βουλή των Ελλήνων. 

Πραγματοποίησε, επίσης, συζητήσεις με τον Διοικητή του Ελληνικού Οργανισμού Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, καθώς και με εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Ελλάδος (ΓΣΕΕ), της Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων (ΓΕΠΟΕΤ) και του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Η αντιπροσωπεία πραγματοποίησε, επίσης, επισκέψεις σε δύο έργα που χρηματοδοτούνται από τον ΜΑΑ:

το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), το οποίο αναβαθμίζεται για την ενίσχυση της ασφάλειας του ενεργειακού συστήματος και την αύξηση των δυνατοτήτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

τη DΕΜΟ Pharmaceuticals, εταιρεία που επωφελείται από επενδύσεις έρευνας και ανάπτυξης που χρηματοδοτούνται από τον Μηχανισμό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ