Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου την Πέμπτη για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος - iefimerida.gr

Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου την Πέμπτη για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος

Η είσοδος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς με τη χαρακτηριστική επιγραφή «Η εργασία απελευθερώνει»
Η είσοδος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς με τη χαρακτηριστική επιγραφή «Η εργασία απελευθερώνει»/ Φωτογραφία ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου θα φιλοξενήσει την Πέμπτη την Μάργκοτ Φράιντλαντερ, μια εκ των επιζώντων του ολοκαυτώματατος, στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

77 χρόνια μετά την απελευθέρωση του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς στις 27 Ιανουαρίου 1945, από τις δυνάμεις του Κόκκινου Στρατού, οι ευρωβουλευτές θα τιμήσουν τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τελετή θα ξεκινήσει στις 12.30 (τοπική ώρα) με ομιλία της προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, ενώ η συνεδρίαση θα περιλαμβάνει και μουσικό μέρος.

Στη συνέχεια, η 100 ετών επιζήσασα του ΟλοκαυτώματοςΜάργκοτ Φράιντλάντερ θα απευθυνθεί στους ευρωβουλευτές.

Η τελετή θα ολοκληρωθεί με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και δεύτερο μουσικό μέρος.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνεδρίαση ζωντανά στο Κέντρο Πολυμέσων του Κοινοβουλίου .

 Μάργκοτ Φράιντλαντερ/ Φωτογραφία AP
Μάργκοτ Φράιντλαντερ/ Φωτογραφία AP
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ποια είναι η Μάργκοτ Φράιντλάντερ;

Η Μάργκοτ Φράιντλάντερ γεννήθηκε το 1921 στο Βερολίνο. Το 1943, η μητέρα και ο αδελφός της οδηγήθηκαν στο κολαστήριο του Άουσβιτς, όπου και δολοφονήθηκαν. Η 21χρονη τότε, Μάργκοτ προσπάθησε να κρυφτεί, αλλά εντοπίστηκε το 1944 και κατέληξε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Τερέζιενσταντ. Ήταν το μόνο μέλος της οικογένειάς της που επιβίωσε. Μετακόμισε στις ΗΠΑ το 1946 μαζί με τον σύζυγό της Άντολφ Φράιντλάντερ, τον οποίο γνώριζε από το Βερολίνο και συνάντησε ξανά στο
Τερέζιενσταντ .

Επέστρεψε στο Βερολίνο το 2010 και εξακολουθεί να ταξιδεύει σε ολόκληρη τη Γερμανία, αφηγούμενη την ιστορία της και την εμπειρία που βίωσε, ιδίως σε σχολεία. «Με ακούν πολύ προσεκτικά», δήλωσε σε συνέντευξη. «Έχω λάβει, χωρίς να γνωρίζω τον ακριβή αριθμό, ίσως και χίλιες επιστολές. Μιλώ εξ ονόματος όσων δεν μπορούν να μιλήσουν. Και όχι μόνο τα έξι εκατομμύρια Εβραίους. Μιλώ εξ ονόματος όλων όσοι δολοφονήθηκαν και υπέφεραν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ