Επικοινωνία Ερντογάν-Τραμπ: Επανένταξη στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35 ζήτησε η Τουρκία - iefimerida.gr

Επικοινωνία Ερντογάν-Τραμπ: Επανένταξη στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35 ζήτησε η Τουρκία

Νέα δεδομένα στη Λιβύη: Συμφωνία Τραμπ-Ερντογάν για κοινή δράση
Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν -Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την Κυριακή.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης αναφέρει: «Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.

»Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ, περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε την πλήρη πεποίθησή του ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ, ως δύο σύμμαχοι, θα προωθήσουν τη συνεργασία τους στην νέα περίοδο με έναν τρόπο που θα εστιάζει στη στήριξη, τα αποτελέσματα και την ειλικρίνεια.

»Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι οι περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις επιτάσσουν την αύξηση των διαβουλεύσεων μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ για όλα τα ζητήματα, ότι υποστηρίζουν τις αποφασιστικές και άμεσες πρωτοβουλίες του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για το τέλος του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, και ότι η Τουρκία αγωνίζεται για μία δίκαιη και διαρκή ειρήνη από την αρχή του πολέμου και θα συνεχίσει να το κάνει.

»Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι είναι σημαντικό για αυτούς να συμβάλλουν από κοινού στην αποκατάσταση της σταθερότητας στη Συρία, τη λειτουργία της νέας κυβέρνησης και την άρση των κυρώσεων κατά της Συρίας για την εξομάλυνση, κάτι που θα επιτρέψει στους Σύρους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

»Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι αναμένονται βήματα από τις ΗΠΑ στην νέα περίοδο σχετικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, με κατανόηση των συμφερόντων της Τουρκίας, και ότι για να αναπτυχθεί η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, είναι απαραίτητο να λήξουν οι κυρώσεις του CAATSA, να ολοκληρωθεί η διαδικασία προμήθειας των F-16 και να ολοκληρωθεί η επανασυμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ