Επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών Βρετανίας: «Η Ρωσία ξεμένει από πυρομαχικά, φίλους και στρατιώτες» - iefimerida.gr

Επικεφαλής μυστικών υπηρεσιών Βρετανίας: «Η Ρωσία ξεμένει από πυρομαχικά, φίλους και στρατιώτες»

Οχήματα κουβαλούν πυρηνικά οπλά στη Ρωσία
Οχήματα κουβαλούν πυρηνικά οπλά στη Ρωσία / Φωτογραφία: AP Photos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Βρετανία θα περίμενε να δει κάποια σημάδια ότι η Ρωσία αρχίζει να σκέπτεται την ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου της στον πόλεμό της με την Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας κατασκοπίας GCHQ.

Παράλληλα, επανέλαβε πως οποιαδήποτε συζήτηση για τη χρήση τέτοιων όπλων είναι πολύ επικίνδυνη.

«Η Ρωσία ξεμένει από πυρομαχικά, φίλους και στρατιώτες»

Έπειτα από επτά και πλέον μήνες πολέμου, ο Τζέρεμι Φλέμινγκ, διευθυντής της υπηρεσίας κατασκοπίας GCHQ, δήλωσε στο BBC Radio πως η Ρωσία ξεμένει από πυρομαχικά, φίλους και στρατιώτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει κρατηθεί μέχρι τώρα εντός του καθιερωμένου στρατιωτικού δόγματος μη χρήσης πυρηνικών όπλων, είπε ο Φλέμινγκ, όμως η υπηρεσία του θα έχει τον νου της για σημάδια ότι αυτό μπορεί να αλλάξει.

«Θα ήλπιζα πως θα δούμε ενδείξεις αν αρχίσουν να παίρνουν αυτό το μονοπάτι», είπε, χωρίς να διευκρινίζει ποιες μπορεί να είναι αυτές οι ενδείξεις.

«Αλλά ας είμαστε πραγματικά σαφείς, αν το σκέπτονται, θα ήταν καταστροφή με τον τρόπο που έχουν μιλήσει πολλοί άνθρωποι.»

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Φλέμινγκ είπε επίσης πως είναι σίγουρος ότι ο Πούτιν ανησυχεί για τους κινδύνους κλιμάκωσης και αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι γιατί «δεν έχει στραφεί σε αυτούς τους άλλους τρόπους να κάνει πόλεμο».

«Οι Ρώσοι βλέπουν πόσο λανθασμένα έκρινε ο Πούτιν την κατάσταση»

Σε ομιλία που αναμένεται να εκφωνήσει αργότερα σήμερα, ο Φλέμινγκ θα πει επίσης πως οι Ρώσοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Μόσχα στη σύγκρουση.

«Βλέπουν απλώς πόσο λανθασμένα έκρινε ο Πούτιν την κατάσταση», θα πει, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του.

«Διαφεύγουν τη στρατολόγηση, συνειδητοποιούν ότι δεν μπορούν πλέον να ταξιδεύουν. Ξέρουν πως η πρόσβασή τους σε σύγχρονες τεχνολογίες και εξωτερικές επιδράσεις θα περιοριστεί δραστικά. Και αισθάνονται το εύρος του τρομακτικού ανθρώπινου κόστους του πολέμου της επιλογής του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ