Η ύστατη προσπάθεια της Ελίζαμπεθ Χολμς να γλιτώσει τη φυλακή δεν ευοδώθηκε κι έτσι η ιδρύτρια της Theranos ετοιμάζεται να εκτίσει την ποινή της.
Στη φυλακή οδηγείται η Ελίζαμπεθ Χολμς, η οποία είχε καταφέρει να εξαπατήσει μεγάλους επενδυτές, μεταξύ αυτών και τον μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ, καθώς το δικαστήριο απέρριψε σε δεύτερο βαθμό την έφεσή της.
Σε μια ξεχωριστή απόφαση την Τρίτη, η Χολμς διατάχθηκε, επίσης, να καταβάλει 452 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση σε όσους βλάπτονται από τα εγκλήματά της, συμπεριλαμβανομένων των επενδυτών της Theranos, όπως ο Ρούπερτ Μέρντοχ.
Η Χολμς είχε προηγουμένως διαταχθεί να τεθεί υπό κράτηση και να ξεκινήσει να εκτίει την ποινή της 11ετούς φυλάκισης στις 27 Απριλίου, αφού είχε καταδικαστεί για πολλαπλές κατηγορίες για εξαπάτηση επενδυτών τον περασμένο Ιανουάριο.
Λίγες μέρες πριν από τη φυλάκισή της, η Χολμς άσκησε έφεση στο Εφετείο του Ένατου Περιφερειακού Δικαστηρίου, επιδιώκοντας να παραμείνει ελεύθερη με εγγύηση, ενώ αγωνιζόταν για να ανατρέψει την εις βάρος της καταδικαστική απόφαση.
Η Χολμς εγκατέλειψε το Στάνφορντ σε ηλικία 19 ετών για να επικεντρωθεί με πλήρη απασχόληση στο Theranos, τη νεοφυή εταιρεία τεχνολογίας υγείας, που ισχυριζόταν ότι είχε εφεύρει τεχνολογία που μπορούσε να ελέγξει με ακρίβεια μια σειρά παθήσεων, χρησιμοποιώντας μόνο λίγες σταγόνες αίματος.
Η Theranos συγκέντρωσε 945 εκατομμύρια δολάρια από μια εντυπωσιακή λίστα επενδυτών και αποτιμήθηκε σε περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια στο αποκορύφωμά της, μετατρέποντας τη Χολμς σε δισεκατομμυριούχο.
Η εταιρεία άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα μετά από έρευνα της «Wall Street Journal» το 2015, που ανέφερε ότι η Theranos είχε πραγματοποιήσει μόνο μια ντουζίνα από τις εκατοντάδες δοκιμές που ισχυριζόταν ότι πραγματοποιεί χρησιμοποιώντας την αποκλειστική τεχνολογία της, ακόμη και αυτές με αμφισβητήσιμη ακρίβεια. Αποκαλύφθηκε, επίσης, ότι η Theranos βασιζόταν σε συσκευές τρίτων κατασκευαστών από παραδοσιακές εταιρείες αιματολογικών εξετάσεων και όχι στη δική της τεχνολογία και τεχνογνωσία.